Fugle til salg

Danmarks nye voksende
platform til køb og salg af fugle

Søg blandt vores mange aktive annoncer.

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Guide til køb og salg af fugle

Overvejer du at købe (eller sælge) en fugl på vores platform?

Vi har skrevet en guide til dig, der skal købe eller sælge fugle.

Er du på udkig efter et par søde og underholdende fugle til dit hjem? Så er du kommet til det rigtige sted! Her har vi nemlig mange fugle til salg, så du uden tvivl kan finde de helt perfekte fugle dit hjem.

Fugle er utroligt smukke og underholdende

Der er ikke nogen tvivl om, at fugle er utroligt elegante og smukke dyr, som kan skabe en helt unik stemning. Derfor er det naturligvis heller ikke underligt, at der er mange, som elsker at have fugle derhjemme som kæledyr. Udover at være flotte er fugle også et meget underholdende kæledyr med sine sange og sjove lyde. Derudover fungerer nogle arter af fugle også meget godt som kæledyr, da man kan blive så tætte med dem, at de godt kan lide at blive kælet. Hvis du overvejer at købe fugle til dit hjem, så husk på at det kræver en lille smule udstyr. Derudover kan du læse mere nedenunder om nogle ting der er vigtige at huske på, hvis du overvejer at købe en fugl til dit hjem.

Tam, eller ikke så tam

Der er stor forskel på hvor tamme fugle kan blive. Nogle fugle kan blive fuldstændigt tamme, mens andre slet ikke kan blive tamme overhovedet. Hvor tam fuglen kan blive afhænger af hvilken art fuglen er. Et eksempel er kanariefuglen, som er fra spurvefamilien. Denne fuglefamilie er næsten umuligt at gøre tam, men som ejer af kanariefugle kan man dog være heldig, at fuglen nogle gange vil sidde på fingeren eller armen, samt spise fra hånden. I modsætning til kanariefuglen er der dog papegøjefamilien, som er meget intelligente og sociale. Disse kan sagtens blive så tamme, at de endda bliver kælne og gerne vil sidde sammen med dig imens du kæler for den. Derudover kan papegøjer lære ord og sætninger, hvis man lærer dem det. Modsat hvad mange tror, så kræver det en del træning og opmærksomhed at lære en papegøje ord eller sætninger, det sker ikke helt på magisk vis, som vi kender det fra film.

Det er vigtigt at huske på, at det sjælendt er i fuglens bedste interesse at have den boende alene, også selvom man altid selv er i hjemmet. Man kan ikke erstatte en fugleven af fuglens egen race, så det er altid bedst at have to fugle boende sammen, hvis det er muligt. Det kræver naturligvis mere plads og et større budget, men det er uden tvivl at foretrække.

Pasning af din fugl

Det er meget forskelligt hvordan du bedst muligt passer din fugl. Det kommer an på hvilken art fuglen er, så det er dit job lige at sætte dig helt ind i arten og hvordan den skal plejes og passes, så du har fuldstændigt styr på det inden du køber fuglen. Der kan stor forskel i ting som hvor stort buret skal være, hvilken type bur fuglen har det godt i, hvilken type foder fuglen skal have, hvor ofte den skal flyvetrænes, osv. Sidst men ikke mindst, er det lige vigtigt igen at nævne, at fugle er et meget socialt dyr og har det langt bedre, hvis den er sammen med andre fugle. Hvis fuglen bor alene, er der langt større sandsynlighed for at den sygner hen eller udvikler uhensigtsmæssigt adfærd.

Sørg for at bruge det korrekte fuglefoder

Alt efter hvilken fugleart du køber, skal du bruge noget specifik fuglefoder. Det kan nemlig være meget forskellige fra fugl til fugl, men størstedelen holder dog meget af ting som æbler, salat, agurk, gulerødder, osv. Derudover er det naturligvis også vigtigt, at du søger for at din fugl altid har adgang til frisk drikkevand.

De mest populære fugle som kæledyr

  1. Den gængse parakit

Den gængse parakit, også kaldet den australske parakit, er en meget populær fugl. Faktisk er det den mest udbredte fugl i Danmark, når det gælder fugle som kæledyr. Originalt stammer fuglen fra Australien, men den er meget populær hele verdenen over. En af fordelene ved den gængse parakit er, at dens størrelse gør den nem at have selv i små lejligheder.

 

  1. Kakaduen

Kakaduen er en utroligt smuk fugl, som også kan udvikle sig til at være det perfekte kæledyr, hvis du sørger for at give den nok opmærksomhed. Kakaduen er generelt en meget kærlig og glad fugl, så hvis det er sådan en fugl du er på udkig efter, så er kakaduen et godt valg.

 

  1. Papegøjer

Papegøjer er imponerende nok et af de mest foretrukne kæledyr verdenen over. Papegøjer er meget intelligente og kan derfor endda genkende personer, som de har besluttet sig for at de kan lide og personer de ikke kan lyde. Derudover er de naturligvis også kendte for deres evne til at gentage ord og sætninger.