Hundeforsikring – hvad skal man være opmærksom på?

I Danmark er det ifølge hundeloven obligatorisk at have en hundeforsikring. Alt det med forsikringer kan dog virke overskueligt, for der findes nemlig mange forskellige forsikringer og mange udbydere. Her er et overblik over de forskellige forsikringer.

Hundeforsikringer kan inddeles i fire grupper.

Den lovpligtige ansvarsforsikring.
Den første forsikring er den lovpligtige hundeansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar, såfremt din hund forvolder skade på andre personer, deres ejendele eller på andre dyr.

Den valgfrie hundesygeforsikring
Den anden forsikring er den valgfrie hundesygeforsikring, som dækker de nødvendige udgifter i forbindelse med dyrlæge. Den dækker undersøgelse, behandling og laberatorieundersøgelser ved sygdom eller tilskadekomst. Du vil også få dækket den medicin og det forbindingsmateriale, som anvendes ved dyrlægen.

Den valgfrie livsforsikring
Den tredje forsikring er den valgfrie livsforsikring, som dækker hvis din hund enten dør eller aflives som resultat af sygdom eller tilskadekomst. En livsforsikring dækker også, hvis din hund er løbet væk.

Den udvidede hundeforsikring
Den fjerde forsikring er den valgfrie udvidede hundeforsikring, som er et tilvalg til hundeforsikringen. Denne forsikring dækker såfremt din hund forårsager skade på en person, der frivilligt udsætter sig for fare. Dette kan være for eksempel til hundetræning eller til hundekonkurrencer.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar