Kattekillinger og katte til salg i hele landet

Der er ikke nogen tvivl om, at en kat er et fantastisk kæledyr. Det er nok også derfor, at der bor tæt på 650.000 katte i danske hjem. Katten er et interessant kæledyr, som fungerer meget selvstændigt, men samtidig godt kan lide at kravle op til dig i sofaen til lidt kæleri. Med en kat får man altså med andre ord et kæledyr, som man ikke kræver lige så meget opmærksomhed som f.eks. en hund, men samtidigt et kæledyr, som lige gør hjemmeomgivelserne noget hyggeligere. Vi har mange katte og kattekillinger til salg, så hvis du er på udkig efter en kat, så er du kommet til det rigtige sted. Her kan du lære mere om kattens fascinerende historie, samt en masse andet der er godt at vide, hvis du gerne vil til at eje en kat.

Kattens fascinerende historie 

Der er ikke nogen tvivl om, at en kat er et fascinerende dyr med en endnu mere fascinerende historie. Vi har mange katte og kattekillinger til salg, så hvis du er på udkig efter en kat til din familie, så er du kommet til det rigtige sted. Med vores store udvalg vil du uden tvivl være i stand til at vælge den helt perfekte kat til lige netop din familie. Den tamme kat som vi kender den i dag begyndte allerede på sin historie i Danmark 1500 f.Kr. Katten kommer fra vildkatte og på trods af at vi har haft vildkatte i Danmark i mange hundrede år, så var det altså først i år 1500 at den tæmmet kat kom til Danmark. Det startede med at være egypterne der tæmmede katten og senere hen bragte romerne katten til Europa, så vi også kunne få glæde af dette fantastiske dyr. I Egypten var en kat dog ikke bare en kat, men meget mere, da den også repræsenterede rigdom og status.

Udgifterne ved at købe en kat eller en killing

Hvis man beslutter sig for at købe en kat skal man være forberedt på at have budgettet til det. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse. Først og fremmest skal du ud at købe ting som madskåle, foder, kattebakke, legetøj og mere til. Derudover skal du også være forberedt på, at din nye kat kan gå hen og blive syg. Har du pengene til at kunne betale, hvis katten ender med at blive alvorligt syg? Det kan være, at du skal betale for en operation eller medicin, hvilket godt kan blive en tung udgift. Derudover skal du også have et fast månedligt budget til katten, så du altid har mad til den, samt vaccinationer og tjek. Der er altså mange udgifter forbundet med at eje en kat og en risiko for, at der kan komme uventede udgifter, så det er vigtigt at du også er økonomisk klar på denne beslutning.

Kat eller kattekilling, hvis man har børn?

Et helt logisk spørgsmål, hvis man har børn, er naturligvis om det er en god ide at købe kat hvis man har børn derhjemme. Her er svaret dog heldigvis, at det faktisk er meget sundt for børn at have kæledyr allerede fra en tidlig alder. Det at eje et kæledyr, som f.eks. en kattekilling eller kat, gør nemlig at børnene lærer hvordan de skal opføre sig over dyr og lærer dem også omkring det at tage ansvar for et andet levende væsen. Som forældre skal du selvfølgelig være klar på at have hovedansvaret, da man ikke kan forlange af et barn at det altid har styr på alting vedrørende ejerskabet af en kat, men det kan være en fantastisk måde at give barnet lidt opdragelse og læring inden for det, at skulle have styr på og danne et forhold til, et andet levende væsen.

Gode grunde til hvorfor det er en god ide at have en kat

 1. Katte har en afstressende effekt. Flere undersøgelser viser imponerende nok, at man som katteejer har 40% mindre risiko for at få et hjertestop, samt mindre risiko for hjertekar-problemer.
 2. Når en kat spinder har det en helbredende effekt på os. Vibrationerne fra en kat der spinder er i det helt perfekte interval, mellem 20 og 140 hz. Disse vibrationer sænker blodtrykket, heler skader og har en styrkende effekt på knoglerne.
 3. Som kat har man naturligvis et vigtigt ansvar for sin kat, men de kræver betydeligt mindre tid end f.eks. en hund. En kat er nemlig et selvstændigt dyr, som nemt kan sove 18 timer i døgnet.
 4. Katte kræver ikke bad ligesom de fleste hunde gør, da katte holder sig selv rene.
 5. Det er nemt at træne en kat til at benytte sig af en kattebakke, så man slipper for at skulle gøre rent alle mulige underlige steder i huset.
 6. Katte jager mus, rotter og generelt gnavere væk fra huset, da de fra naturens side er en jæger.
 7. Katte er lette og sviner næsten ikke. Så hvis du lader din kat hoppe op i sengen, så vil sengetøjet ikke blive slidt op.
 8. Børn der vokser op med en kat som kæledyr har gennemsnitligt et stærkere immunforsvar, færre vejtrækningsproblemer og færre problemer med allergier.
 9. Katte er allergi venlige.

Gode råd til dig der gerne vil have kat

Som sagt har vi mange katte og kattekillinger til salg her på hjemmesiden, men der er nogle ting du skal tænke lidt over, hvis du vil til at have en kat rendende hjemme i din bolig. Derfor har vi har samlet en række gode råd til dig der vil til at have en kat derhjemme.

Skal du kastrere din kat?

Det kan være en meget god ide at neutraliserer sin kat, da man ellers kan have mange gener med katten, uanset om det er en hankat eller hunkat. Hvis formålet med katten er avl, skal du naturligvis ikke kastrer den, da det så ikke vil være muligt for katten af lave kattekillinger længere. Selvom det godt kan virke som en stor beslutning at skulle tage, er det dog vigtigt at huske på, at man faktisk gør katten en tjeneste ved at kastrere den. En kastrering af en kat er nemlig meget humant for katten, da man lader den beholde sin kønsdrift man samtidigt sikrer at katten ikke skal bruge den. Her er to gode grunde til at kastrere din kat:
 1. Hvis du ikke kastere din kat er der større sandsynlighed for at den vil strinte over hele boligen, hvilket virkelig vil sætte sit præg på boligen. Derfor er det en gode ide at kastrere den, da det naturligt vil påvirke dens behov for at gå rundt og markere sig i boligen betydeligt.
 2. Der er også flere grunde til, at det er meget humant at lade sin kat blive kastreret. Katten vil få det bedre, blive gladere og beholde sin positive og udadvendte attitude. Derudover vil det også hjælpe på kattens humør, da den så ikke føler at den skal ud og bruge sin kønsdrift.

Er der nogle møbler du bør fjerne, hvis du skal have en kat? Selvom at du tænk

Som udgangspunkt er der ikke nogen møbler det er vigtigt du fjerner inden du køber en kat. Det kan dog være en god ide lige at tænke ekstra over det, da et hjem med en kat ikke længere vil være et pletfrit hjem. En kat sviner virkeligt lidt i forhold til så mange andre kæledyr, men derfor vil den stadig svine en lille smule. Derfor kan det være, at der er nogle møbler som du er specielt glade for, du lige skal dække til i det første stykke tid du har katten. Du kan nemlig nemt lære katten, hvilket steder den skal holde sig fra og hvilke møbler den ikke må hoppe op i. Så hvis f.eks. at din sofa har været meget dyr og du helst ikke vil have at katten sviner i den, så kan du rimeligt hurtigt lære katten, at den ikke må hoppe op i sofaen. Her er nogle gode råd til hvordan du kan undgå, at din kat ødelægger møbler i dit hjem.
 1. Hav et par tæpper liggende i sofaen, som katten gerne må ligge på. På den måde kan du lære katten, at den kun må hoppe op i sofaen når de tæpper ligger i sofaen og at den kun må bevæge sig rundt på de tæpper.
 2. Køb et kradsetræ. En kat har fra naturens side behov for at kradse med sine klør og sætte sine mærker og med et kradsetræ kan du give den et sted, hvor den kan gøre det.
 3. En kat elsker at sidde i vindueskarmen og holde øje med hvad der foregår udenfor. Derfor er det en god ide at have et sted i vindueskarmen, hvor der er plads til katten. Så undgår du, at den hopper op i flere forskellige vindueskarme og vælter de ting du har stående ned.

Hvor skal din kat sove?

Ligesom alle andre kæledyr har katten brug for et sted at sove. Du skal allerede inden du tager katten med hjem beslutte dig for, om katten må sove inde i soveværelset. De fleste katte kan godt lide at være der hvor du er, så de vil meget gerne ligge i sengen, da den er varm og lugter af dig. Nogle elsker at have katten liggende i sengen fordi det er hyggeligt, mens andre foretrækker at have sengen for sig selv. Begge ting er helt forståelige, så det er bare med at tage en beslutning inden katten kommer hjem, så du allerede fra start af kan lære den, hvor den skal sove. Hvis du først lader den sove i din seng i nogle uger og derefter ombestemmer dig, så vil du hurtigt opleve, at katten vil sidde udenfor døren til soveværelset og kradse på døren for at komme ind, fordi det jo er der den plejer at sove. Det er både irriterende for dig og trist for katten, så man kan lige så godt lære den det rigtige fra start af.

Nogle racer er bedre til lejligheder end et hus, og omvendt

Alle katte kan bo i både hus og lejlighed. Det kan dog være godt lige at kigge lidt på størrelsen af boligen og katteracen inden du køber den, så du kan finde et godt match. En af de lidt større og aktive katte vil fylde meget, hvis den skal bo i en lille lejlighed. En kat har fra naturens side meget energi den skal brænde af og hvis den bor i en lille lejlighed, så vil den bare benytte stuens plads til at løbe rundt og komme af med sin energi. Det kan godt resultere i væltede vaser og en sofa der meget hurtigt bliver slidt op. Derfor vil det være en god ide at spørge opdrætterne af katten, hvad de anbefaler, så du kan finde en der passer godt til størrelsen på din bolig.

Allergi overfor katte og kattekillinger

Det er ikke unaturligt at være allergisk over for kæledyr og det kan sagtens være katte man er allergisk over for. Derfor er det naturligvis en god ide at tjekke op på om du overhovedet kan tåle dyret inden du beslutter dig for at købe en af de katte eller kattekillinger, som vi har til salg. Flere og flere bliver allergiske og får overfølsomhedsreaktioner i forbindelse med køb af husdyr. Derfor kan det være en god ide, hvis du skal eje katten i lang tid, at sørge for at du ikke har nogen allergier for den kat du vælger.

Forsikring af din kat

Det kan naturligvis være en god ide at forsikre din kat. Ligesom med alle andre kæledyr kan du risikere, at din kat bliver syg, hvilket kan resultere i dyre lægeregninger. Med en sygeforsikring på din kat kan du få dækket 80% af dine dyrlægeudgifter, hvis din kat skulle komme til skade eller blive syg. Du kan tegne sygeforsikring på katte der er mellem 12 uger og 7 år gamle.