Huskatte til salg

Her på Kæledyrsguiden finder du gratis annoncer til køb og salg af Huskatte.

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Ressourcer

Kæledyrsguiden anbefaler

Bedste kattefoder

Vi har indgået et samarbejde med Gilpa.dk. Gilpa.dk har muligvis det bedste kattefoder for din kat på markedet. Tjek det selv ud!

Produkter & legetøj

Porcani har fokus på kvalitet og har et stort udvalg af gode produkter. Vi er selv glade for deres produkter og deres kundeservice.

Artikler og guides

Vi udgiver løbende artikler som både er velegnede for dig der skal købe sin første kat og dig der har haft kat gennem mange år.

Indholdsfortegnelse

Køb og salg af Huskatte og killinger samt alt du skal vide

Er du på udkig efter en eller flere huskatte til dit hjem? Så er du kommet til den helt rigtige side! Vi har nemlig et bredt udvalg af en masse søde huskatte til salg, så du vil uden tvivl være i stand til at finde den helt perfekte huskat til dit hjem. Nedenunder kan du læse lidt nærmere om nogle ting, som er gode at vide inden du køber en ny hustkat.

Skal du have en huskat eller en racekat?

Hvis du vil have en kat, er din første beslutning, om det skal være en helt ren racekat eller om du er på udkig efter en almindelig huskat. Der er nemlig opstået en kæmpestor forskel i løbet af de seneste par årtier, så det kan være en stor beslutning. Over de seneste årtier har opdrættere nemlig være enormt dygtige til at videreudvikle på de nuværende racer og endda skabe helt nye, som har flotte og interessante karaktertræk. Et eksempel på dette kan være Serengeti katteracen, som har nogle utroligt flotte markeringer, der gør at den ligner en vildkat.

Det er svært at finde ud af hvilken kat man skal vælge. En huskat kan gøre beslutningen nemmere, men også sværere. Huskatte er ikke en specifik race, men en blanding, hvilket gør at den kan købes i alle mulige farver, størrelser og former. De kan have utroligt flotte farver og mønstre, eller være helt simple i deres udseende, så man kan ikke definere en huskat ud fra nogle gennemsnitlige karaktertræk.

Fordele ved at vælge en huskat

En af de primære fordele ved at vælge en huskat er, at der er en væsentligt reduceret sundhedsrisiko. Huskatte har nemlig en bred variation i deres genetik, hvilket resulterer i at de generelt set har en tendens til at være stærkere, sundere og en smule mere intelligente end de andre racer. Man skal naturligvis være forberedt på, at huskatte også har en risiko for at påtage sig en sygdom, mens racekatte kan gå et helt liv uden en sygdom, men overordnet set er risikoen for at en huskat bliver syg mindre.

Huskatte har også en forventet levetid, som er længere end racekattenes, men både huskatte og racekatte kan naturligvis have et lykkeligt og langt liv uden problemer. Hvis du har planer om at din kat skal være en udendørs kat, så er huskatte typisk bedre end racekatte. Huskatte er nemlig stærkere og mere intelligente end den gennemsnitlige racekat, så de vil derfor have nærmere ved at leve selvstændigt udenfor og ikke have noget problem med at passe sig selv.

Ulemper ved at vælge en huskat

En af de primære ulemper ved huskatte er, at de er noget mere uforudsigelige end en racekat er. På grund af den store variation i deres genpulje er det ikke unaturligt, at kattekillinger fra de helt samme forældre kan udvikle helt forskellige temperamenter. Det vil altså med andre ord sige, at selvom en killing har meget velopdragne og blide forældre, så kan den godt vokse op og blive en meget aggressiv kat.

Vi har mange forskellige huskatte til salg, så der er ikke nogen tvivl om, at du nok skal kunne finde den helt perfekte huskat til dit hjem og din familie.

Hvor gammel bliver en huskat?

Hvor gammel en huskat bliver, varierer typisk meget, alt efter om det er en indekat eller udekat. Hvor en udekat typisk ikke bliver meget mere end 10 år, vil en indekat typisk blive et sted mellem 12-18 år gammel. Den gennemsnitlige alder på katte der lever i EU, er 15 år. Der er altså stor forskel i om det er en indekat eller udekat, når det gælder hvor gammel katten bliver.

Alt om katte og deres kost

Katte har meget forskellige spisemønstre, så når du får din kat hjem, så skal du lige finde ud af hvordan din kats mønster er. Nogle katte nemt kan håndtere en skål med tørfoder, så der kan du bare nøjes med at fylde skålen op, når den er tom, og så spiser katten bare selv det den har behov for.

Ved andre katte er det nødvendigt at dosere maden, så man selv kan have helt styr på hvor meget foder katten spiser. Denne type kat vil nemlig spise alt for meget eller alt for lidt, hvis du bare fylder skålen op hver gang den er tom. Når du køber foder til din kat, kan du typisk se på boksen, hvor meget af det foder katten skal spise hver dag. Det kommer som regel an på kattens vægt. Katte spiser i naturen som regel en masse små måltider i løbet af dagen, så hvis du har en kat som ikke selv kan styre maden, så er det bedst at give den mange små måltider i løbet af dagen, i stedet for at give den et stort.

Vådfoder er en god løsning til katte, der ikke drikker nok vand

Hvis du tror at din kat ikke drikker nok vand, så skal du kontakte din dyrlæge. Bekræfter dyrlægen at din kat ikke drikker nok vand, så kan du med fordel give den vådfoder i stedet for tørfoder. På den måde får katten også noget vand i kroppen gennem sin kost.

Når du har kat, er det selvfølgelig vigtigt, at der altid er frisk vand frit tilgængeligt for katten. Det er en god ide at have flere vandskåle stående rundt omkring i huset, så du kan være sikker på, at katten altid har noget vand at drikke. Hvis katten ikke drikker nok vand kan det faktisk være selve vandskålen der er problemet. Gå efter en rimeligt flad og bred skål, da de fleste katte ikke kan lide at deres knurhår rører ved skålens kant.

Mange katte foretrækker også at drikke rindende vand. Hvis du vil forkæle din kat, kan du derfor købe en vandfontæne, så katten kan drikke rindende vand i stedet for vand fra en kedelig skål.

Forskellige fodertyper til huskatte

Man kan købe mange forskellige typer foder, da der er lavet forskellige fodertyper til forskellige køn, aldre, racer og livsstille. På samme måde findes der også foder til katter med særlige allergier, sart fordøjelse, eller f.eks. neutraliserede katte. Hvis du er i tvivl om hvilket foder du skal give til din kat, så kan du spørge din dyrlæge eller dyrehandler, som helt sikkert vil vide lige præcis hvad der er det bedste at give til din specifikke kat.

Du kan både købe foder fra supermarkeder eller fra dyrelæger/dyrehandlere. Her er nogle fordele ved begge to:

Fordele ved at købe foder fra et supermarked:

  • Typisk meget billigt
  • Nemt at købe
  • Mange forskellige smagsvarianter til din kat

Fordele ved at købe fra dyrelægen eller dyrehandleren:

  • Typisk af højere kvalitet
  • Typisk underlagt strengere fødevarekontrol
  • Ofte speciallavet til din kats behov og livsstil
  • Mulighed for professionel rådgivning når du køber det
  • Foderet fra dyrelægen eller dyrehandleren vil ofte kunne forebygge mange sygdomme, så der vil senere hen være penge at spare på dyrlægeregninger

Her var en masse der er godt at vide inden du beslutter dig for at købe en huskat. Forhåbentligt hjalp det. Nu er det bare med at kigge de huskatte til salg, som du kan finde her på siden. Du vil helt sikkert finde mange katte, som du hurtigt vil forelske dig i.

Nyttige artikler

Følg med på bloggen

apr 03
Sådan opbevarer du dine ejendele i sikkerhed fra kæledyr

Kæledyr er en elsket del af mange familier, men de kan også være lidt for nysgerrige.…

feb 11
Nyt kæledyr på vej? Overvej dette ved køb af foder

Sponsoreret indhold Har du et nyt kæledyr på vej, er der flere ting, der skal være…

dec 02
Hvor gammel bliver en kat?

Spørgsmålet om hvor gammel en kat bliver, er ikke så enkelt igen at svare på, da der…