Heste til salg

Danmarks hurtigst voksende
platform til køb og salg af heste

Søg blandt vores mange aktive annoncer.

Find de nyeste heste til salg

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Guide til køb og salg af heste

Overvejer du at købe en hest eller sælge din egen hest?

Vi har skrevet en guide til dig, der skal købe eller sælge heste.

Hvis du er på udkig efter at købe en hest, eller bare er interesseret i hvilke muligheder der er, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har nemlig mange heste til salg og der vil uden tvivl være en af dem, som er helt perfekte til dig og det du søger. Her er nogle af de vigtigste ting du skal tænke over, inden du beslutter dig for endeligt at købe en ny hest.

En hest kræver tid og overskud

Først og fremmest er det vigtigt, at du tænker over hvor meget tid og overskud det rent faktisk kræver at eje en hest. Du skal sætte tid af hver eneste dag til at kunne komme ud og passe hesten, mindst et par timer om dagen. Derfor er det vigtigt at du tænker på, om det vil passe ind i din hverdag og det du eller går og laver, at eje en hest.

Forbered budgettet på udgifterne ved at eje en hese

Derudover er det naturligvis også vigtigt, at du forbereder dit budget på de mange udgifter der er forbundet med at eje en hest. Det er dyrt at eje en hest. Selve prisen varierer meget på heste alt efter hvor de er uddannet og hvilke racer de kommer fra. Vi har mange heste til salg til fornuftige priser, som alle kan være med på, men derfor vil der stadig være mange udgifter efter man har betalt for selve hesten. Du skal nemlig også tænke på ting som udstyr, opstaldning, foder, smed, dyrlæge, undervisning, forsikring og mere til. Derudover skal du muligvis også købe eller leje en hestetrailer, samt en rytterlicens, hvis du vil til stævner med din hest.

Med andre ord skal du altså være sikker på, at der er plads i økonomien til at eje en hest. Det er meget normalt, at det er nødvendigt at sætte 2-3000 kroner af hver måned og derudover vil der så komme ekstra udgifter, hvis du skal have den med til stævner. Som ejer af hesten er du jo forpligtet til at sørge for at den har det godt og alt det den skal bruge.

Find den hest der er perfekt til dig

Hvis du har styr på budgettet til hesten og ved at du er klar på at bruge den tid det kræver på den, så er den næste beslutning af vælge den rigtige hest. Her skal du først og fremmest overveje hvad hesten skal bruges til. Er det til spring, motionsridning eller dressur? Du skal også overveje om du vil købe en ung hest eller en fuldvoksen. Det kan godt være fristende at købe en ung hest, da den er billigere, men her skal du så også huske på, at der vil være udgifter og meget tid forbundet med at uddanne og opdrage hesten. Hvis det er første gang du køber en hest, kan det derfor godt være en god ide at købe en ældre hest.

For begyndere er det som regel bedst at købe en ”allround” hest. Det er en hest med et godt temperament, som er god til lidt af det hele. På den måde kan du prøve alle de forskellige discipliner og finde ud af hvad du synes er sjovest. Derudover er den også noget lettere at arbejde med og håndtere end andre typer af heste.

Når du køber hesten

Når du skal til at købe hesten er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at grundigt undersøge hesten inden du betaler. Få en hestekyndig til at vurdere hesten og en dyrlæge til at lave en handelsundersøgelse, så dyrlægen kan godkende hesten inden handlen færdiggøres. Derudover er det også en god ide at afprøve om hesten er egnet til det, som du vil bruge den til.

  • Undersøg om hestens papirer er i orden
  • Tjek hestens hestepas, ejer certifikat og identitet
  • Du skal registrere ejerskifte senest 30 dage efter du har købt hesten
  • Få alle vigtige aftaler ned på skrift
  • Undersøg hvilke omgivelser hesten er opdraget i
  • Du skal aldrig købe en hest på et marked

Forsikring af hesten

Som hesteejer skal du lave en lovpligtig ansvarsforsikring på din hest. Det er også en mulighed at forsikre hesten. En hest kan nemlig repræsentere en meget høj værdi og eftersom den er udsat for ulykker og sygdomme ligesom alle andre dyr kan det være en god beslutning at forsikre den.

Der er overordnet set tre typer forsikring, som man vil kunne tegne for sin hest:

  • Hesteforsikring, eller med andre ord dødsforsikring
  • Udvidet hesteforsikring, eller værdiforsikring, som forsikrer hesten i tilfælde af både død og uanvendelighed
  • Sygeforsikring, som ofte er en meget god ide, da den forsikrer dig imod uventet udgifter i forbindelse med sygdom og dyrelægeregninger