Kaniner til salg

Danmarks hurtigst voksende
platform til køb og salg af kaniner

Søg blandt vores mange aktive annoncer.

Find de nyeste kaniner til salg

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Guide til køb og salg af kaniner

Bliv klædt på, hvis du overvejer du at købe (eller sælge) kaniner

Vi har skrevet en guide til dig, der skal købe eller sælge kaniner.

Går du eller dine børn med drømme om at få kaniner som kæledyr? Så er du kommet til den rigtige side. Vi har mange kaniner til salg og der vil uden tvivl være nogle søde kaniner at finde på denne side, som vil være de helt perfekte kæledyr til dit hjem. Her kan du læse mere om gode råd og ting du skal tænke over, hvis du vil til at have kaniner som kæledyr.

Hvad kaniner spiser

Ligesom f.eks. heste og køer er kaniner græsspisere, så de lever typisk af mad som græs, blade, grene og de andre typer planter de nu kan få adgang til. Når du skal til at have kaniner, så er det en god ide at efterligne deres naturlige kost så meget som du nu kan. Det kan du gøre ved at give dem mad i form af hø, grene og bladgrøntsager, samt mælkebøtter du kan plukke når du er ude og kigge til dem. I sommermånederne kan man faktisk give kaninerne en stor del af deres kost via ting man plukker fra haven.

Kaniner kan godt spise en lille smule frugt, men som udgangspunkt skal de ikke have havre, tvebakker, knækbrød, osv., ligesom os mennesker jo skal. Man kan også fodre dem med en lille smule kaninpiller hver dag, men de skal ikke have flere fiber end det.

Hvad kaniner skal have i deres bur

Når det gælder kaninernes bur, er større altid bedre, så jo større et bur du kan give dem jo bedre et liv får de. Derudover er det også vigtigt, at du lader dem komme ud og hoppe rundt minimum en gang dagligt, men selvfølgelig gerne mere end det. Underlaget i buret kan være et lag halm, da kaniner elsker at lege og grave i halmen, samt det er blødt og varmt for kaninen at gå rundt i.

I buret skal der også være et toilethjørne, som kan være en bakke eller et sugende underlag i form af f.eks. papirgranulat. Derudover skal der være en lille hule, som kaninen kan kravle ind i, når den har brug for ro. Naturligvis skal der også altid være adgang til vand for kaninen og dette vand skal skiftes på daglig basis.

Det er også en god ide at have noget legetøj liggende i buret, som kaninen kan lege med og forbrænde noget energi med.

Kan kaniner være udendørs året rundt?

Man kan sagtens have kaninerne til at være udendørs året rundt, men det er vigtigt, at kaninerne har et hus eller en hule, som er tør og ren, til når det bliver koldt eller de skal sove. Fyld denne hule op med halm, så den forbliver varm og sørg for at den er fri for træk.

Skal jeg have en eller flere kaniner?

Det er uden tvivl bedst at få fat i to eller flere kaniner lige fra start af. Kaniner sætter nemlig meget pris på selskab og kan godt blive ensomme, hvis de bare er alene. Det er dog ikke så nemt at sætte flere kaniner sammen i et bur.

Kaniner er nemlig kolonidyr, hvilket betyder at de modsat flokdyr ikke lever i flokke, men i kolonier. Det betyder, at hver kanin skal have sin egen personlige hule, som den kan slappe af i og gemme sig i, hvis den har brug for at være alene. Eftersom at kaninerne højst sandsynligt skal bo i et bur kan dette godt være svært at opnå, da kaniner gennemsnitligt skal bruge 4 kvm. pr. kanin.

Hvis man bare sætter flere kaniner sammen i samme bur uden man har tænkt over deres plads, så er der stor sandsynlighed for at de faktisk ender med at slå hinanden ihjel, når de bliver kønsmodne. Det er også selvom de virker som fantastiske venner indtil da. Så for at du kan have flere kaniner boende i samme bur er det vigtigt, at de bliver neutraliseret. På den måde fjerne du deres naturlige og instinktive hormonelle adfærd, som kan resultere i dette. Efter dine kaniner er blevet neutraliseret er det så din opgave at finde ud af hvilke der sagtens kan bo sammen og hvilke der ikke kan.

Forskellige kaninracer til salg

Der findes utroligt mange forskellige kaninracer, men her er der en liste over nogle af de mest populære racer:

  • Løvehoved til salg

Denne kanin har fået navnet ”Løvehoved” fordi den har en manke som en løve. Er kendetegnet ved at være en utroligt sød kaninrace.

  • Dværg vædder til salg

Kommer fra Holland og er kendetegnet ved at være en kælen, blid og livlig kanin.

  • Hermelin til salg

Hermelin er en temperamentsfuld kanin, som har et unikt og kompakt udseende.

  • Hollænder til salg

Denne populære kaninrace stammer fra Belgien og er kendetegnet ved at være meget rolig og kærlig, og derfor et populært valg som kæledyr.

  • Rex til salg

Rex er utroligt søde kaniner, som har en kort og utroligt blød pels. Rex’en er af mange vurderet til at være den mest intelligente kaninrace.

  • Engelsk Schencke til salg

Engelsk Schencke kommer oprindeligt fra England og er kendetegnet ved dens pels, som har en markering på ryggen og pletter på siden og ansigt.

  • Angora til salg

Denne kanin stammer fra Tyrkiet og er kendt for sit utroligt søde udseende. Den er svær at passe, da dens pels kræver meget arbejde.

Det er blot nogle eksempler på de mange forskellige kaninracer, så det er lige med at undersøge de forskellige racer inden du køber en kanin. På den måde kan du finde frem til den helt perfekte race til dig, så du kan finde den kanin, hvis temperament passer perfekt til dig og dine hjemmeomgivelser. Vi har mange kaniner til salg og derfor også kaniner af alle mulige forskellige racer, så du vil højst sandsynligt kunne finde lige præcis den kaninrace, som du går og drømmer om.

Hvor gamle bliver kaniner?

De helt store racer af kaniner vil typisk kun blive omkring 4-5 år gamle, mens nogle andre bliver helt op i nærheden af 10-12 år gamle. Gennemsnitligt bliver en kanin dog omkring de 8 år gamle.

Tegn på at en kanin er syg

Kaniner har fra naturens side en evne til at ignorere når de har det dårligt og fortsætter bare med at holde en facade der får det til at ligne, at de stadig er helt raske. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at selv helt små ændringer i kaninens opførsel kan være et tegn på, at den er ved at blive syg eller allerede er syg. Et tegn på dette kan f.eks. være, at kaninen ikke længere magter at hoppe hen til døren af buret, når du kommer med mad. Det kan også være ved at den begynder på at gå på toilettet mærkelige steder. Hvis den begynder at tabe pelsen i en tidlig alder, er det også et meget tydeligt tegn på, at den er blevet syg og har brug for dyrelægeregninger. Har din kanin svært ved at spise eller komme af med sin afføring, så er det vigtigt, at du tager den med til dyrlægen lige med det samme, da det ellers kan blive livstruende for kaninen.

De mest hyppige sygdomme for kaniner

Det er meget normalt, at kaniner får dårlig mave, så det kan du godt være forberedt på muligvis også kommer til at ske for din kanin. Her behøver du ofte ikke at gøre andet end bare at vente på at kaninen bliver rask igen. Derudover er det meget normalt, at kaniner får snue. Vædderkaniner har en tendens til at få infektioner i deres ører og tandsygdomme, så hvis du køber en vædderkanin, er det vigtigt at du er opmærksom på dette.

Der findes også en parasit, som giver irriterende sygdomme i kaninens nyrer og nervesystem, så det skal du også være opmærksom på.

Generelt set er det altså svært at se om en kanin er syg, så det er simpelthen dit job at være ekstra opmærksom på kaninens adfærd, så du kan opdage, hvis der er noget der virker mærkeligt.

Kan man få sin kanin til at gå i snor?

Når det gælder hunde og andre kæledyr kan hårdhed være et meget effektivt redskab til at opdrage kæledyret. Med med kaniner er hårdhed dog sjældent en specielt god løsning, da kaniner typisk bare vil blive mere stædige og vilde. Derfor kan det være en god at gå rundt med nogle godbidder, som du kan fodre den hver gang den gør noget der er godt. For at lære kaninen at gå i snor, er det bare at give den snoren på og å langsomt gå frem og tilbage i haven, indtil den har vænnet sig til at gå rundt med snoren.

Hvad kan kaniner lide at gnave i?

Kaninerne kan lide at tygge i mange forskellige ting, så det er ikke svært at tilføje noget til hulen, som kaninen vil elske at lege med. Du skal naturligvis ikke give den ting som elektroniske stik og teknologi. Det bedste du kan vælge at give kaninen som en tygge-ting er nogle grene fra haven. Grenene skal naturligvis ikke være sprøjtet, men bare helt almindelige grene fra haven. Specielt grene fra frugttræer er populære.