Marsvin til salg

Danmarks hurtigst voksende
platform til køb og salg af marsvin

Søg blandt vores mange aktive annoncer.

Find de nyeste marsvin til salg

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Guide til køb og salg af fugle

Bliv klædt på, hvis du overvejer du at købe (eller sælge) marsvin

Vi har skrevet en guide til dig, der skal købe eller sælge marsvin.

Leder du efter et marsvin til salg? Kaeledyrsguiden.dk er et godt sted at købe og sælge alle slags marsvin. Med et stort udvalg af marsvin til salg er du sikker på at finde det perfekte marsvin til dig. Og det er gratis at oprette annoncer og kontakte annoncøren, så hvad venter du på? Begynd at kigge i dag!

Hvordan finder man en god sælger af marsvin på Kaeledyrsguiden.dk?

Når du leder efter en sælger af marsvin på Kaeledyrsguiden.dk, er det vigtigt, at du leder efter en person, der har stor erfaring med marsvin og kan give dig de oplysninger, du har brug for, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilket marsvin der er det rigtige for dig. Det er også vigtigt at finde en sælger, som er villig til at besvare alle dine spørgsmål og som er lydhør over for dine anmodninger. En god marsvinssælger vil sørge for, at du er tilfreds med dit køb, og vil give dig al den støtte, du har brug for efter salget. Så hvis du leder efter et godt sted at købe eller sælge marsvin, skal du sørge for at tjekke Kaeledyrsguiden.dk!

Hvordan køber man et marsvin?

Når du finder en marsvinssælger på Kaeledyrsguiden.dk, som du kan lide, skal du blot kontakte dem og lade dem vide, at du er interesseret i at købe et marsvin. De vil derefter give dig alle de oplysninger, du har brug for, herunder prisen på marsvinet og eventuelle forsendelses- eller leveringsomkostninger. Når du er klar til at købe, skal du blot betale for marsvinet ved hjælp af den betalingsmetode, du vælger, og sælgeren sender marsvinet til dig. Det er alt, hvad der er at gøre! Så hvis du leder efter en nem og bekvem måde at købe eller sælge marsvin på, skal du sørge for at tjekke Kaeledyrsguiden ud.

Hvad skal man være opmærksom på, når man skal købe sit første marsvin?

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, når du køber dit første marsvin. For det første skal du sørge for at undersøge sagen grundigt og købe et marsvin fra en velrenommeret opdrætter eller dyrehandel. For det andet skal du være forberedt på at give dit marsvin et godt hjem, herunder et bur, strøelse, mad, vand og legetøj. For det tredje skal du være forberedt på at tage dig af dit marsvin hele livet, da de kan leve op til 10 år. For det fjerde skal du have realistiske forventninger til, hvad et marsvin er, og hvordan det vil opføre sig.

Hvordan sætter man sit marsvin til salg?

Hvis du har brug for at sætte dit marsvin til salg, er det bedste sted at gøre det på marsvinsguiden. Du skal blot oprette en gratis konto og derefter indrykke en annonce med alle relevante oplysninger om dit marsvin, herunder alder, køn, pris og andre vigtige oplysninger. Du kan også tilføje billeder af dit marsvin for at gøre din annonce mere attraktiv. Når din annonce er live, vil interesserede købere kontakte dig, og du kan derefter arrangere et salg.

Drømmer I om at have marsvin som kæledyr?

Det er nemt at forstå hvorfor, de er nemlig utroligt søde. På denne side kan du finde vores brede udvalg af marsvin og her skal de helt rigtige marsvin til dit hjem uden tvivl være at finde. Nedenunder kan du lære mere om ting der er godt at vide inden du beslutter dig for at købe marsvin.

Marsvin er et helt utroligt sødt kæledyr, som det næsten er umuligt ikke at forelske sig i, når man står og kigger på det. Med en super sød krop og et super sødt ansigt, er det i hvert fald svært ikke at forelske sig, når først man står med et marsvin i hænderne.

Historien bag marsvinet

Marsvinet stammer fra Sydamerika og er et meget roligt dyr, som tilhører dyrefamilien gnavere. Mere specifikt stammer de fra Andesbjergene i Sydamerika og her lever de i helt åbne og græsrige områder. Når marsvinene har brug for ly, kan de så søge ly i de klippesprækker og huler de kan finde i bjergene. Marsvin er også et meget socialt dyr og de lever i store grupper.

De blev for første gang tæmmet i Peru af indianerne, som brugte marsvinene som offerdyr til deres guder. Derudover var marsvin også en stor del af indianernes kost. Omkring 1400-1500 tog hollandske opdagelsesrejsende marsvinet med til EU, hvor de i 1700-tallet blev opdaget som gode laboratoriedyr. Marsvin anvendes stadig den dag i dag i stor grad som laboratoriedyr.

Hvad marsvin spiser

Ligesom med køer og heste, er marsvin græsspisere. Ude i naturen vil de typisk leve af ting som planter, grene, græs og ukrudt. Derfor er det også en god ide, hvis man har marsvin, at efterligne deres naturlige kost så meget som muligt ved at give dem ting som bladgrøntsager, hø og grene de kan tygge på.

Marsvin kan ikke danne C-vitamin, og derfor er det en god ide, at sørge for at give marsvin C-vitamin gennem deres kost. Det kan du gøre ved at give dem grøntsager, som er rige på C-vitamin, i form af bl.a. peberfrugt og hvidkål. Du skal dog ikke give dem alt for store mængder. Alternativt kan du også give dem marsvinefoder, eller kosttilskud, som kan købes hos dyrehandleren.

En fordel er også, at man om sommeren nemt kan plukke en meget stor del af kosten udendørs, da marsvin ikke har det samme behov for fibre gennem havre, knækbrød eller frøblandinger ligesom os mennesker. De kan dog godt få en gulerod, lidt frugt eller en skefuld fiberrigt marsvinekraftfoder, men ikke mere end det.

Hvis du på et tidspunkt vil skifte dit marsvins kost, er det vigtigt at du gør det gradvist. Marsvin håndterer nemlig et hurtigt foderskift meget dårligt og er meget sarte når det gælder deres kost. Så hvis du skal til at skifte marsvinets kost, så skal du gøre det i små mængder ad gangen, så du langsomt vender marsvinet til sin nye kost. Det kan f.eks. være, at du vil til at give dit marsvin mælkebøtter for første gang. Det gør du ved at give dem maksimalt et lille blad om dagen og så kan du langsomt øge denne mængde. Skulle der komme tegn på forstoppelse eller diarre skal du med det samme holde igen med den nye kost og tage marsvinet med til en dyrelæge.

Skal du købe ét eller flere marsvin?

Der er ikke nogen tvivl om, at marsvin virkelig nyder at have selskab, så det er uden tvivl det bedst at have to eller flere marsvin sammen, da de ellers godt kan blive meget ensomme.

Hvad marsvin skal have i deres bur

De to vigtigste ting er, at du får fingrene i et bur, som har så meget plads som muligt, og at du slipper marsvinet ud af buret mindst en gang dagligt. Bunden af buret bør være et tykt lag halm, da det er dejligt for marsvin at gå i, samt varmt og blødt. Marsvinene kan også godt lide at lege med halmen.

Buret skal også have et toilethjørne, som har et ekstra sugende underlag i form af f.eks. papirgranulat. Derudover er det vigtigt, at marsvinene har et hus eller nogle rør, som de kan gemme sig i når de har brug for at slappe af. Du skal naturligvis også sørge for at der er vand til marsvinet og at dette vand bliver udskiftet minimum en gang dagligt. Et godt tip er også at sørge for, at der er noget legetøj i buret, som marsvinene kan lege med.

De forskellige marsvineracer som er til salg her

Der findes mange forskellige marsvineracer. Her er nogle af de mange forskellige der er.

  • Crested
  • Agoutifarvet
  • Abyssinian
  • Rex
  • Peruivaner
  • Texel
  • Sheltie
  • Merino

Hvor gammelt kan et marsvin blive?

Et marsvin vil typisk blive tæt på 6 år, men det er forskelligt fra race til race. Hvor nogen bliver noget ældre, lever andre ikke i så mange år.

Hvordan ved man om et marsvin er blevet sygt?

Det er helt generelt meget svært at se om et marsvin er blevet sygt. De er små, hvilket kan være med til at gøre, at det svært at se, men denne størrelse ude i naturen har også medført at de bare er gode til at lade som om de er raske. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at selv helt små ændringer i dit marsvins opførsel, kan være et direkte tegn på, at der er noget galt med marsvinet.

Typiske symptomer på at marsvinet er sygt inkluderer:

  • Klistrede øjne
  • Forstoppelse (Vigtigt at tage til dyrelægen meget hurtigt)
  • Besværet vejrtrækning
  • Ændret opførsel
  • Sidde i hjørnet og trækker vejret dybt
  • Stopper med at tigge når du åbner køleskabet.

De mest hyppige sygdomme for et marsvin

Marsvin kan, ligesom alle andre levende væsner, blive udsat for sygdomme. Nogle kan være alvorlige, mens andre typisk blot går over efter et par dage. De mest hyppige sygdomme er lungebetændelse, urinvejsfunktion, urinsten, hudslet, og meget mere. Der fines altså med andre ord mange sygdomme, men langt størstedelen er ikke specielt farlige.

Dit marsvin skal have noget at gnave i

Et marsvin har fra naturens side et behov for noget at tygge i, så derfor er det vigtigt, at du giver marsvinet meget hø i buret. Hvis du bor her i Danmark, er det vigtigt at huske på at kirsebær-, blomme-, og hyldegrene er giftige for marsvin, så dem skal du ikke købe til dit marsvin.

Husk at klippe kløerne på dit marsvin

En ting der også er vigtigt at huske på, når man har marsvin er, at marsvinekløer vokser meget hurtigt, fordi de i fangenskab ikke bliver slidt op lige så meget som de naturligt vil gøre ude i naturen. Den bedste metode at holde kløerne ved lige er ved at klippe dem meget ofte og så bare en lille smule hver gang. Det kan være meget svært at klippe kløerne når man er alene, så det bedste er hvis i er to der sammen klipper kløerne for at gøre det lettere og behageligere for marsvinet.

Har dit marsvin lyse kløer er det relativt nemt at klippe kløerne, da du så nemt kan se blodåren. Her skal du ca. klippe 1mm fra det punkt hvor blodåren ender. Hvis dit marsvin har sorte kløer, kan du ikke se blodåren i neglen. Det vil derfor være en god ide at klippe en lille smule ad gangen og på den måde finde ud af hvor meget man kan klippe af.

Sæt dig også ned på gulvet, når du vil klippe marsvinets negle. Marsvinet vil højst sandsynligt forsøge på at rive sig løs, så ved at sætte dig på gulvet kan du være sikker på, at marsvinet ikke kommer til skade hvis det falder ud af din hånd.

Hvad det betyder når dit marsvin ”knirker”

Der kan være flere forskellige betydninger bag et marsvins knirken. Det kan være et klart tegn på at de hygger sig og har det sjovt. Det kan også være den lyd de laver, når de lægger an på hinanden.

Håndtering af marsvin

Generelt set er marsvin meget rolige og ikke aggressive. De vil ikke have noget problem med at du samler dem op, eller kæler for dem. Hvis de skulle have et problem med det du gør, vil de typisk protestere ved at lave en høj og pibende lyd. Selvom de er meget rolige, skal du naturligvis stadig være blid når du samler dem op og hvis du er for hård ved dem, vil de selvfølgelig stadig gøre modstand. Det er også vigtigt, at du er forsigtig når du samler dem op og holder godt fast, så du ikke kommer til at tabe dem, da det kan resultere i meget slemme skader for marsvinet. De er jo trods alt et meget lille dyr.