Racekatte til salg

Her på Kæledyrsguiden finder du gratis annoncer til køb og salg af Racekatte.

ikon-test-1

Gratis for købere

Kæledyrsguiden er den eneste af de store salgsplatforme, hvor det er gratis for dig som køber at kontakte sælgeren.

ikon-test-1

Gratis som annoncør

Det er helt gratis at oprette en annonce. Opret en annonce og find drømmehjemmet for dit kæledyr.

ikon-test-1

Sikker handel

Vi foretager løbende stikprøver og valideringskontrol. Hver dag gennemgår vi manuelt annoncer.

Ressourcer

Kæledyrsguiden anbefaler

Bedste kattefoder

Vi har indgået et samarbejde med Gilpa.dk. Gilpa.dk har muligvis det bedste kattefoder for din kat på markedet. Tjek det selv ud!

Produkter & legetøj

Porcani har fokus på kvalitet og har et stort udvalg af gode produkter. Vi er selv glade for deres produkter og deres kundeservice.

Artikler og guides

Vi udgiver løbende artikler som både er velegnede for dig der skal købe sin første kat og dig der har haft kat gennem mange år.

Nyttige artikler

Følg med på bloggen

apr 03
Sådan opbevarer du dine ejendele i sikkerhed fra kæledyr

Kæledyr er en elsket del af mange familier, men de kan også være lidt for nysgerrige.…

feb 11
Nyt kæledyr på vej? Overvej dette ved køb af foder

Sponsoreret indhold Har du et nyt kæledyr på vej, er der flere ting, der skal være…

dec 02
Hvor gammel bliver en kat?

Spørgsmålet om hvor gammel en kat bliver, er ikke så enkelt igen at svare på, da der…

Indholdsfortegnelse

Køb og salg af Racekatte og killinger samt alt du skal vide

Hvis du er på udkig efter en sød racekat til dit hjem, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har nemlig et bredt udvalg af racekatte til salg og er ikke et sekund i tvivl om, at du kan finde dit fremtidige familiemedlem lige her. Nedenunder kan du læse mere om racekatte, så du er godt klædt på til at vælge hvilken kat, der skal være en del af din familie.

Forskellige katteracer

Her på siden kan du finde salg af katteracer der varierer meget i størrelser, aktivitetsniveau, egenskaber, pelslængde, osv. Der er nemlig utroligt mange forskellige katteracer.

Faktisk, så findes der tæt på 50 forskellige katteracer, som er inddelt i fire kategorier:

 • Persere
 • Korthårede
 • Orientalske
 • Semilanghårede

Katteejere har forskellige præferencer, og man kan derfor finde mange forskellige racer i de danske hjem. Der er dog naturligvis nogle racer, som er mere populære end andre.

Nogle af Danmarks mest populære katteracer er:

 • Sphynx
 • Russian Blue
 • Siameser
 • Burmeser
 • Perser kat
 • Hellig Birma
 • Ragdoll
 • Norsk Skovkat
 • Maine Coon
 • Britisk Shorthair

Når du skal til at vælge din kat, er det selvfølgelig vigtigt, at du finder den der passer bedst ind i dit liv. Her er fem ting, som du skal tage stilling til, inden du køber en af de racekatte vi har til salg.

Skal du have en huskat eller racekat?

Er du lidt ligeglad med de specifikke karaktertræk ved din kat, men søger bare en sød, glad og sund kat, så er en huskat helt klart et godt valg. Huskatte er nemlig generelt set sundere og mere robuste end racekatte. Derudover har huskatte heller ikke artssygdomme, som der desværre er mange racekatte der har. Racekatte er nemlig meget ofte indavlede, hvilket resulterer i mange helbredsproblemer. Nogle racekatte er også avlet på en måde, hvor de naturlige instinkter er meget undertrykte, og de kan derfor ikke fungere som udekatte.

Så hvis du er lidt i tvivl, så vil en helt almindelig huskat ofte være en god beslutning. Har du dog en specifik race du er forelsket i, eller nogle specifikke træk du søger, så kan det være at det er en specifik racekat du skal have dig.

Skal katten være langhåret eller korthåret?

Der findes også både langhåret og korthåret katte, så det skal du naturligvis også tage stilling til. En helt simpel og generaliseret regel er, at langhårede racekatter oftest, er mildere og roligere end de korthårede racer er. Man kan derfor faktisk bruge en kats pelslængde som en indikator for, hvor aggressiv katten bliver når den er fuldvoksen. En ting du dog skal være opmærksom på, hvis du vælger en langhåret kat er, at de typisk fælder meget. Derfor vil der også være mere rengøring forbundet med at eje en langhåret kat.

Hvad er dit budget?

Det koster naturligvis lidt at have en kat som kæledyr, men det er væsentligt billigere end at have hund som kæledyr. Rundt regnet, så koster det ca. det halve at eje en kat i forhold til en hund, på årsbasis. Som katteejere slipper du også for ansvarsforsikring, som er lovpligtigt hvis man ejer en hund. Derudover er katte foder også meget billigere end hundefoder er.

Skal det være en hankat eller en hunkat?

Du skal naturligvis også tage stilling til kønnet af din kat. Det er nemlig rimeligt stor forskel på om du vælger en hankat eller en hunkat. En ulempe ved hankatte er, at de har et naturligt behov for at markere deres territorium, hvilket de gør ved at tisse. Det kan godt sætte både mærker og ildelugtende dufte, så det skal du være forberedt på.

Ukastreret katte er ofte meget mere aggressive og stridslysten end katte der er blevet kastreret. Derfor kan det være en god ide at kastrere sin kat. Ved hankatte går det ud på at testiklerne bliver fjernet, hvor det ved en hunkat er livmoderen og æggestokkene der bliver fjernet. Lang størstedelen af dem der ejer kat, vælger dog også at få dem kastreret. Det gør det nemlig meget nemmere at eje katten og er en effektiv måde, at gøre ens kat mere åben og rolig.

Skal det være en killing eller en fuldvoksen?

Der er ikke nogen tvivl om, at kattekillinger er helt utroligt søde. Derfor er der også mange, som foretrækker at købe katten som en kattekilling. Det er både billigere, men giver også en mulighed for at følge med i at ens kat vokser op fra, at være en lille killing til, at være en fuldvoksen kat. Det er dog hårdt arbejde at have en eller flere killinger derhjemme. De kræver meget opmærksomhed og arbejde imens de vokser op, så det skal man være klar på. Fordelen ved at købe en fuldvoksen kat er, at man får en rolig kat, som allerede har lært at opføre sig ordentligt.