Hvor gammel bliver en kat?

Spørgsmålet om hvor gammel en kat bliver, er ikke så enkelt igen at svare på, da der er mange faktorer, som spiller ind. Det er blandt andet kattens race, dens sundhed, dens gener, og hvordan den passes og plejes af sine ejere.

Hvis du er glad for din kat og ønsker et langt liv for den, så må du passe den godt med daglig omsorg og sørge for, at den får sine vaccinationer og ormekure, når tid er. Hvis ikke din kan komme ud og selv sørge for lidt variationer i kosten, så giv den gerne lidt forskelligt foder, så den dækkes godt ind.

Gør dit hjem kattevenligt

Det kræver ikke ret meget at gøre dit hjem kattevenligt, sørg for, at den har en god kattehule, ellers kan du være ganske sikker på, at den helt ukritisk finder sit eget gode liggested, som I måske ikke lige har afstemt på forhånd.

Det er også godt at have et kradsebræt, hvis du vil forhindre rivemærker på sofaen eller andre upassende steder. Hvis din kat ikke har en kattelem, så må du have en kattebakke. Husk at holde den ren, ellers finder din kat et andet sted at besørge.

En kat kan blive gammel

En velpasset kat kan blive meget gammel. Hvor gammel bliver en kat? Tja, den kan faktisk blive mellem 2-16 år, og huskatte kan blive helt op til 20 år. Derfor skal du tænke dig godt om, inden du anskaffer dig en kat.

En vildkat i naturen bliver omkring 10 år. Det som påvirker kattealder, er dens gener, dens leveforhold, dens kost, dens motion, og hvilke sygdomme den udsættes for. Grunden til at tamkatte lever længere end vildkatte, er fordi vi tager os af dem dagligt, og de bliver tilset af en dyrlæge, hvis der skulle opstå behov for det.

Giv din kat gode trivselsforhold

Hvis din kat har en kattelem, og dermed selv kan rende ud, når det passer den, så behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt den får nok motion, medmindre den er lige vel lad. Men har du i stedet en indekat, der ikke kan komme ud, så må du aktivere den, så den får motioneret.

Det kan være svært at motionere en kat nok, da man jo sædvanligvis ikke går ture med en kat på samme måde som med en hund, men katte har brug for lige så meget motion hver dag for at holde sig sund.

En kat kan købes for mad

Katte kan nemt købes for mad. Giver du den noget lækkert at spise, så bliver I hurtigt bedste venner, og den husker, at det var dig, der gav den det. Derfor skal du ikke fodre på andres katte, for hvis maden er bedre hos dig, så flytter katten ind.

Kattens madglæde gør også, at du til tider kan blive nødt til at rationere på fodringen for at undgå overvægt hos din kat, også selvom den bare virker helt vildt sulten. Tænk på, at det er dens natur at spise løs.

Pas godt på din kat, den er dit ansvar

Når du anskaffer dig en kat, skal du selvfølgelig passe godt på den, da den er dit ansvar. Kattens alder kan variere, men en kat kan faktisk blive op til 20 år.

Det er derfor vigtigt, at du får passet din kat med årlige vaccinationer, giver den loppekur, når det er nødvendigt og lader den tilse af en dyrlæge, når den bliver syg eller kommer til skade. Sørg også, for at den bliver dækket ind med vitaminer og mineraler gennem foderet. Skift også gerne foder jævnligt for variationens skyld.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar