Oprindeligt blev Border Collien opdrættet til at være hyrdehund og er i dag den førende hyrdehund blandt de forskellige racer. Mange mener endda også, at Border Collien er verdens klogeste hund. Derfor kræver en Border Collie også meget træning, så hvis du ikke har en flok dyr, som skal hyrdes i baghaven, så er det vigtigt at træne noget andet med hunden, f.eks. Agility. Hvis du er på udkig efter en Border Collie du kan udvide familien med, så er du kommet til det helt rigtige sted. På denne side har vi mange Border Collies til salg, så du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte Border Collie til din familie. Nedenunder kan du læse flere informationer om Border Collien, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en.

Overordnet om hunderacen Border Collien

Her er nogle overordnet informationer om denne fantastiske hunderace:

  • Border Collien er en af verdens klogeste hunde.
  • Den kræver meget motion og stimulering.
  • Det er ekstra vigtigt, at man sørger for at socialisere sin Border Collie fra en tidlig alder.
  • Den kan ikke bo i en lille lejlighed. Den har brug for et sted med mere albuerum.
  • Kan blive helt op til 17 år gammel.

Den spændende historie bag Border Collien

Denne unikke hunderace blev oprindeligt fremavlet i grænselandet mellem England, Wales og Skotland. Her skulle hundene hjælpe til med at gøre arbejdet med kvægene på marken så effektivt som muligt. Fordi hunden var så effektivt et redskab kom der et stort fokus på at fremavle denne race og det resulterede i den fantastiske hunderace vi i dag kender som Border Collien. I dag bruges den stadig som hyrdehund, men den er også en meget udbredt familiehund på grund af dens søde udseende og store hjerte.

En Border Collie er en fantastisk familiehund

Der er ikke nogen tvivl om at en Border Collie kan være en helt fantastisk familiehund. Dog skal du være opmærksom på at den på grund af sin intelligens og høje energiniveau kræver meget tid. Du skal sørge for, at den har mulighed for at komme af med sin energi, samt stimulere dens hjerne, da den ellers vil kede sig, hvilken kan gøre den til en mindre hyggelige familiehund.

Hvis man har børn derhjemme, kan man stadig sagtens have en Border Collie som kæledyr. Det kræver blot at man lærer både børnene og hunden, hvordan de skal opføre sig sammen. En Border Collie vil på grund af sin historie naturligt have brug for at ”hyrde” børnene, så derfor er det vigtigt at lære den, at den ikke skal hyrde børn.

Motion og stimulering når du har en Border Collie

En Border Collie har meget energi og har derfor brug for meget motion og stimulering. Derfor har den også klart det bedst i omgivelser, hvor der er masser af plads til at løbe rundt. Det kan være et hus med en stor have eller en gård med marker. Det er også en race, som sjældent løber hjemmefra, men nogle gange kan den komme til det, hvis der foregår noget så interessant at den bliver nødt til at løbe efter det.

Hvis du vil have en Border Collie skal du være forberedt på, at den kræver meget tid og energi. På grund af dens intelligens skal den stimuleres både fysisk og mentalt hver dag. Hvis ikke den stimuleres tilstrækkeligt vil den begynde på uønsket adfærd, da den vil blive frustreret og rastløs. Det er derfor vigtigt, at du overvejer grundigt om du har tiden, lysten og energien til at sørge for at gå lange ture med den hver dag, samt give den mental træning.

Typiske sygdomme for en Border Collie

Generelt set er Border Collies meget sunde og raske, men der er stadig nogle sygdomme, som denne hunderace er mere tilbøjelig til at få. Derfor er det en god ide, at du er ekstra opmærksom på disse. Det er de følgende:

  • Epilepsi
  • Hoftedysplasi
  • Progressiv Retinal Atrofi
  • Collie Eye Anomaly
  • OCD

De er dog som regel meget raske og sunde. De vil derfor typisk leve et langt liv, hvor de vil blive mellem 10 – 17 år gamle.

Pleje af din Border Collie

En Border Collie er ikke specielt tidskrævende når det drejer sig om at holde den ren og pæn. Vedrørende pelspleje kræves der bare, at du lige børster pelsen en gang om ugen (gerne mere) for at fjerne de løse hår der er i pelsen. En gang i kvartalet skal den også lige have et bad.

Derudover er det bare vigtigt, at du sørger for at give den tandpleje, klippe dens negle og rengøre dens øre. Tænderne bør blive børstet to gange om ugen, men gerne dagligt, hvis du vil undgå dårlige hundeånde. Neglene skal klippes ca. en gang om måneden for at undgå, at de vokser sig for lange. Ørene skal vaskes på regelmæssig basis, så du får fjernet voks og snavs. Gør du ikke dette vil det højst sandsynligt resultere i en øreinfektion.