Boxeren blev skabt tilbage i 1800-tallet og har lige siden været en meget populær hund verdenen over. Dengang blev den dog udelukkende brugt som jagthund, hvor dens job var at hjælpe med at jage hjorte, vildsvin og endda bjørne. I dag kender vi den mere som den intelligente, sjove og helt igennem fantastiske familiehund, som den er. Hvis du er på udkig efter en hund, som både kan beskytte familien og samtidigt lide at ligge og hygge sig i sofaen, så er en Boxer muligvis den helt perfekte hund for dig.

Overordnet om hunderacen Boxer

 • Boxeren er en muskuløs og generet stor hund
 • Har et sødt og rynket ansigt
 • Skal bo sammen med sine ejere og have et godt fast sovested
 • Kan være reserveret overfor andre Boxer-hunde
 • Er meget loyal overfor sin familie
 • Kræver meget motion, men meget lidt pleje
 • Kan blive på til 12 år gammel

Boxerens historie som jagthund

Boxeren blev skabt tilbage i 1800-tallet fra en blanding af de to hunderacer Bulldog og Mastiffs. Dengang blev den første version af verdenens Boxer brugt som jagtmænd af adelsmænd, hvor dens opgave var at holde byttet nede indtil jægeren kunne nå hen til byttet. Her håndterede hunden alt fra vildsvin og hjorte til bjørne. Senere stoppede man med at bruge Boxeren som jagthund og i stedet for som gårdhund, hvor den beskyttede kvæg og andre gårddyr. Det var dog først i slutningen af 1900-tallet at den boxer som vi kender i dag, blev helt færdigudviklet.

En Boxer er en fantastisk familiehund

En Boxer er en helt igennem fantastisk familiehund. Man kender Boxeren som en sjov, venlig, kærlig, intelligent og loyal hund, som virkelig elsker at lege og løbe rundt. Der går også hele tre år før en Boxer er fuldt moden, så Boxeren er faktisk en af de hunde, som har den længestvarende hvalpetid i hele hundeverdenen. Udover at være en kærlig hund der elsker at putte i sofaen, så er den også en god vagthund. Den kan ikke sove ude i gården, da den bliver nødt til at have et sovested ved familien inde i huset, men den vil altid stå på vagt og holde øje med om der kommer fremmede ind til huset.

Motion og stimulering er altafgørende når du har en Boxer

Eftersom at en Boxer er en stor og muskuløs hund med et højt energiniveau er det også vigtigt, at du sørger for at give den rigeligt med motion og stimulering. Her skal du sætte mindst to gåture på en halv time af dagligt, da Boxeren ellers godt kan blive utålmodig. Tager du den med ud til boldkast eller hundesport vil du hurtigt opdage, at din Boxer elsker det helt vildt.

Typiske sygdomme for en Boxer

Generelt set er Boxeren en rask og sund hund. Men som med alle andre hunderacer kan man være så uheldig, at ens Boxer bliver ramt af en genetisk sygdom. Opdrættere er dog meget dygtige i dag til at holde racen fri for disse genetiske sygdomme, men derfor kan uheldet stadig være ude.

Genetiske sygdomme der kan findes i racen:

 • Kræft
 • Døvhed
 • Fødevarerelaterede allergier
 • Hjertefejl
 • Hoftedysplasi
 • Demodicosis
 • Hornhindedystrofi
 • Hypothyreoidisme

En Boxer hund er heller ikke særligt god til at håndtere ekstrem varme eller kulde, så det er vigtigt at man lader hunden sove inde i huset sammen med resten af familien.

Heldigvis er Boxeren som sagt generelt set en sund hund, som typisk bliver mellem 10-12 år, så man kan have den som familiemedlem i lang tid.

Sådan ser en Boxer ud

Boxeren ser både sjusket, sjov, venlig og farlig ud på samme tid. Det giver den et udtryk og ansigt, som man lyn hurtigt kan forelske sig i. Den er stor og muskuløs, og dens næse er helt flad. Boxeren kan have mange forskellige farvekombinationer og mønstre, hvilket gør at hver boxer ser unik ud.

Pleje af din Boxer

En af fordelene ved at have en Boxer er, at den er meget nem når det gælder pleje. Racen har en kort pels, som kun fælder meget lidt. Her er en hurtig tur med en børste en gang imellem nok til at få fjernet de hår. Derudover er Boxeren kendt for at pleje sig selv, så det er også kun nødvendigt at give den et bad i ny og næ. Den daglige baderutine klarer hunden selv. Det er dog naturligvis nødvendigt at sørge for tandpleje, men det er også en af de eneste ugentlige opgaver hunden klarer. Børster du dens tænder to til tre gange om ugen er det fint, hvis du ikke kan gøre det hver dag. Hundens negle skal også klippes. Hvis du klipper dem en gang om måneden, så er det også rigeligt. Derudover er der lige hundens øre, som på fast basis skal renses for snavs og voks, så du undgår en øreinfektion.