En Cairn Terrier er en glad hund, som er klar på at lege og putte. Den er en helt perfekt familiehund, da den elsker at være sammen med familien både i haven og i sofaen. Den er også god til børnefamilier, da den ikke har noget imod den larm, som der typisk vil være med børn i hjemmet. Hvis du er på udkig efter en Cairn Terrier til dit hjem, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har mange Cairn Terriers til salg, så du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte hund til dit hjem. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne hunderace, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en Cairn Terrier.

Overordnet om hunderacen Cairn Terrier

Her er nogle overordnet punkter om denne fantastiske hunderace:

 • Cairn Terrieren er en loyal og kærlig hund
 • Har det godt med alle – både mennesker og dyr
 • Er specielt god med små børn
 • Sørg for at hegne haven godt ind, da den ellers vil forsøge på at grave sig ud
 • Kræver ikke specielt meget pleje
 • Vil typisk blive et sted mellem 12 – 16 år gammel

Den spændende historie bag hunderacen Cairn Terrier

Det var tilbage i 1700-tallet, at denne hunderace for alvor kom i brug. Tilbage i det 17. århundrede havde de britiske øer nemlig det problem, at der var alt for mange gnavere, som spiste maden og smittede befolkningen med farlige sygdomme. Der blev løsningen, at man satte en stor række terriere til at dræbe gnaverne og heriblandt var der mange søde Cairn Terriere. Der gik dog nogle år før man anerkendte Cairn Terrieren som en rigtig race. Det var nemlig først i 1912, at den blev skrevet op som en anerkendt race.

En Cairn Terrier er en fantastisk familiehund

En Cairn Terrier er en god familiehund. Den nyder at være sammen med sin familie, både ude i haven og inde i sofaen. En ting du vil lægge mærke til med denne race er, at den vil følge trofast med dig rundt i huset. Den er nemlig en meget nysgerrig hunderace. Derudover er den altid glad og livlig og elsker at komme ud og opleve en masse.

Den er også en god vagthund, da den uden tvivl vil gø og alarmere hjemmet, hvis der er fremmede der bevæger sin ind mod huset. Derudover er den også en meget følsom hund, som virkelig ikke kan lide at få skældud. Det er derfor altid bedre at træne den ved at give den belønning når den gør noget godt, end ved at skælde den ud når den gør noget slemt.

Motion og stimulering når du har en Cairn Terrier

Denne hunderace kræver en smule motion og stimulering dagligt, men ikke specielt meget i forhold til de store hunderacer. Så længe du sørger for at give den en daglig gåtur, så vil den uden tvivl være glad. Det er dog vigtigt, at du husker at tage hundesnoren med når I skal ud og gå. På grund af dens naturlige instinkter elsker den nemlig at løbe efter alt hvad der er småt og bevæger sig, så hvis den ser en gnaver eller hører en, så er den allerede på vej efter den inden du har nået at blinke.

Lader du den løber frit rundt ude i haven er det også en god ide at lære den, at den ikke må grave i dine blomsterbede. Ellers gør den det helt sikkert.

Typiske sygdomme for en Cairn Terrier

Generelt set er denne hunderace sygdomsfri og rask, men ligesom med alle andre hunderacer er der nogle sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få. Derfor er det en god ide at være ekstra opmærksom på disse sygdomme. Det er de følgende sygdomme:

 • Portosystemisk lever-shunt
 • Patellar luxation
 • Okulær melanose
 • Hypothyreoidisme
 • Cryptorchidism
 • Legg-calve-perthes-sygdom

Som sagt er det dog en rask hunderace, som typisk vil blive mellem 12 – 15 år gammel.

Pleje af din Cairn Terrier

Det er meget nemt at holde en Cairn Terrier ren. Den gør nemlig det meste af arbejdet selv. Her skal du blot sørge for at børste dens pels en enkelt gang om ugen, samt give den et bad en gang hver 3. måned. Derudover skal du blot holde øje med dens negle, øre og tænder. Neglene skal klippes, så de ikke bliver for lange. Ørerne skal du blot holde øje med, så du opdager hvis der opbygges for meget ørevoks. Tænder skal børstes mindst en gang om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde. Derudover er det ofte også nødvendigt at trimme dens pels ved poterne og omkring øjnene.

Det er bedst at starte med alle disse vaner allerede fra den er en hvalp. På den måde lærer hunden hurtigt, at det der sker, er helt normalt.