Coton de Tulear er en utroligt sød hund, som blød og fyldt med kærlighed. Den er også god til dig der har problemer med allergi, da den har en unik allergivenlig egenskab. Coton de Tulear kan oversættes til Bomuld fra Tulear. Hunden er derfor også kendt som bomuldshunden. Hvis du er på udkig efter at udvide familien med en sød Coton de Tulear, så er du det helt rigtige sted. Vi har mange søde Coton de Tulears til salg på denne side, så du kan finde den der er helt perfekt til præcis din familie. Nedenunder kan du lære mere om denne spændende hunderace.

Overordnet om hunderacen Coton de Tulear (Bomuldshund)

Her er nogle overordnet punkter om denne søde hunderace:

  • Coton de Tulear er en meget allergivenlig hund
  • Den fælder næsten ikke
  • Den er tidskrævende hvad angår pelspleje
  • Den er fyldt med kærlighed og loyal overfor sin familie
  • Det er altafgørende at holde den underholdt
  • Den vil typisk blive mellem 13 – 19 år gammel

Den spændende historie bag hunderacen Coton de Tulear (Bomuldshund)

Racens historie starter få nogle hundrede år siden i den lille havneby Toliare, som ligger i Madagaskar. Her blev en stor gruppe af disse hunde indfanget og brugt som gårdhunde. Kongens hof havde dem derudover også som kæledyr. Racen blev hurtigt meget populær og fik også en royal status, fordi kongefamilien blev så glad for den. Der var endda en årrække, hvor det kun var royale personer der måtte eje en Coton de Tulear. Havde man som almindelig borger en Coton de Tulear var man i fare for at blive dømt til døden. Heldigvis er det ikke sådan længere og i dag er hunden meget populær hele verdenen over på grund af sine unikke egenskaber og søde udseende.

En Coton de Tulear (Bomuldshund) er en fantastisk familiehund

En Coton de Tulear er en selskabshund, som elsker at være sammen med familien. Den danner et tæt forhold til sine ejere og er en meget trofast hund. Den er generelt en meget glad hund, som er fyldt med kærlighed og helst vil følge med dig rundt overalt. Den har også et meget roligt sind, hvilket gør den til en god hund for børnefamilier. Den kan nemt håndtere når børnene larmer og er robust nok til at håndtere, at børnene er lidt voldsomme. Du bør dog naturligvis stadig lære både børnene og hunden, hvordan de skal opføre sig når de leger sammen.

Motion og stimulering når du har en Coton de Tulear (Bomuldshund)

Den har meget energi, men det betyder ikke, at den kræver meget motion. Selvfølgelig skal den stadig have sine daglige gåture på ca. 30 min hver, men den kræver ikke meget mere end det. Dog er den super dygtig til agilitytræning og elsker det super meget. Den kan nogle gange godt virke utrættelig, men agility træning er en god måde at få den til at bruge sin energi fuldt ud.

Opdragelse af din Coton de Tulear (Bomuldshund)

Når det gælder opdragelse af din Coton de Tulear er specielt de første fire måneder af dens liv vigtige. De første fire måneder har nemlig en stor betydning for hvordan hunden bliver som voksen. I disse måneder er det vigtigt at du socialiserer hunden ved at give den så mange gode oplevelser med andre dyr og mennesker som muligt. På den måde får du en hund, som er velafbalanceret som voksen og ikke er bange for fremmede.

Derudover er det en god ide at lære hunden lige fra start af hvad den må og hvad den ikke må. Når du træner den til forskellige ting, er det vigtigt, at du gør det ved at belønne den, når den gør noget rigtigt, og aldrig ved at skælde den ud, når den gør noget forkert.

Sygdomme der kan forekomme for en Coton de Tulear

Generelt set er det en meget sund hunderace. Dog er der nogle sygdomme, som med alle andre hunderacer, den er mere tilbøjelig til at få. Derfor er det vigtigt at holde ekstra øje med disse sygdomme. Det er de følgende sygdomme der er tale om:

  • Øjenproblemer
  • Hoftedysplasi
  • Luxelle Patellar
  • Rygsygdomme

Generelt er det dog en meget sund hunderace, som typisk vil blive mellem 13 – 19 år gammel.

Pleje af din Coton de Tulear

Denne race kræver en del pelspleje, så det skal du være forberedt på. Pelsen skal børstes dagligt. Derudover skal den mindst en gang om ugen børstet grundigt helt fra inderst til yderst. Derudover skal den også bades med hundeshampoo ca. hver 3. uge. Udover dette skal du naturligvis også pleje dens tænder, trimme dens negle og holde øje med dens ører. Tænderne skal minimum børstes to gange om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde.