En Dansk Svensk Gårdhund er en sød og energisk hund, som er super intelligent og loyal. Den har enormt meget energi, så det skal man være forberedt på inden man beslutter sig for at købe en. Sørge man dog for at give den nok motion får man en helt fantastisk familiehund. Er du på udkig efter at udvide familien med en Dansk Svensk Gårdhund? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden har vi mange Dansk Svensk Gårdhunde til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der passer perfekt ind i din familie. Nedenunder kan du læse flere spændende informationer om denne unikke hunderace, som er gode at vide, inden du beslutter dig for at købe en Dansk Svensk Gårdhund.

Overordnet om hunderacen Dansk Svensk Gårdhunden

Her er nogle overordnet punkter vedrørende denne spændende hunderace:

  • Det er en mellemstørrelses hund
  • Den er meget loyal overfor sin familie
  • Meget intelligent og fyldt med kærlighed
  • Passer bedst til aktive familier
  • Nem i forhold til pelspleje
  • Bliver som regel mellem 11 – 14 år gammel
  • Kan komme op og veje 11 kg

Den spændende historie bag Dansk Svensk Gårdhunden

Den Dansk Svenske Gårdhund stammer tilbage fra vikingetiden, hvor de havde meget glæde af hunden. Her holdte den skadedyr væk fra husene og fungerede som vagthund om natten. Derefter udviklede den sig til at være gårdhund på mange gårde i Danmark og Sverige, hvilket også er årsagen til dens navn. Sidenhen er den dog også blevet en meget populær familiehund på grund af dens høje intelligens og store hjerte.

En Dansk Svensk Gårdhund er en fantastisk familiehund

En Dansk Svensk Gårdhund er overordnet set en meget afslappet og venlig familiehund, som dog kræver meget motion. Den er nemlig fyldt med energi og passer derfor også bedst til aktive familier, som kan have den med på farten eller med ud at løbe.

Den er også kendt for at klare sig fremragende med børn, så den er en meget populær familiehund. Den er generelt rolig og god til at håndtere når børn gerne vil lege med den. Dog skal du naturligvis stadig sørge for at lære både børnene og hunden, hvordan de skal agere når de leger sammen.

Motion og stimulering når du har en Dansk Svensk Gårdhund

I forhold til motion og stimulering er det en lidt mere krævende hunderace. Den har enormt meget energi og kræver derfor også daglig træning i form af lange gåture og aktiv leg. Hvis du ikke sørger for at give den rigeligt med træning, vil den højst sandsynligt begynde på uønsket adfærd fordi den keder sig. Du skal derfor væres sikker på, at du har tiden og lysten til at give den rigeligt med motion og stimulering.

Opdragelse af din Danske Svenske Gårdhund

Når det gælder opdragelse af din Dansk Svenske Gårdhund er specielt de første fire måneder af dens liv vigtige. Disse måneder har nemlig en stor betydning for hvordan hunden bliver som fuldvoksen. Sørg derfor for at socialisere hunden så meget som muligt i disse måneder. Det gør du ved at skabe så mange gode oplevelser som muligt med andre hunde og mennesker. Ved at gøre dette for du en afbalanceret voksen Dansk Svensk Gårdhun, som vil være nem når der kommer gæster på besøg eller når du er ude at gå tur.

Derudover kan det være en god ide at tage den med til hundetræning eller at træne den derhjemme. Det er nemlig en meget intelligent hunderace, som elsker at lære nye ting og blive mentalt udfordret.

Sygdomme der kan forekomme for en Dansk Svensk Gårdhund

En Dansk Svensk Gårdhund er generelt en meget sund hunderace, som typisk vil leve et langt liv uden nogle helbredsproblemer. Dog er der nogle enkelte sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få end andre. Derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på disse sygdomme, så du kan opdage dem hurtigt, hvis den begynder at vise tegn på dem. Det er de følgende sygdomme der er tale om:

  • Tandproblemer
  • Patellar Luxation
  • Hoftedysplasi

Det er dog som generelt en meget sund hund, som typisk vil blive mellem 11 – 14 år gammel.

Pleje af din Dansk Svensk Gårdhund

En Dansk Svensk Gårdhund er meget nem når det gælder pleje. Du skal naturligvis børste dens tænder mindst to gange om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde. Derudover skal du klippe dens negle en gang om måneden. Her skal du være opmærksom på kun at klippe neglene op til hvor blodårerne stopper. Rammer du en af blodårende i neglene vil det nemlig gøre utroligt ondt på hunden og gøre det meget svært at klippe negle på den fremadrettet. Derudover skal du kontrollere dens øre en gang om ugen for rødme, da det kan være et tegn på øreinfektion. Udover dette kræver den ikke meget mere, da den er god til at rense sig selv.