En Dobermann er en loyal og stærk hund. Med en Dobermann får du en hund, som vil beskytte dig og samtidigt er utroligt kærlig og venlig. Er du på udkig efter at udvide familien med en ny sød Dobermann, så er du landet det helt rigtige sted. Vi har mange Dobermann’s til salg og her vil du uden tvivl kunne finde den helt perfekte Dobermann hvalp til din familie. Nedenunder kan du læse mere om denne fantastiske hunderace.

Overordnet om hunderacen Dobermann

Her er der nogle overordnet punkter som definerer denne specielle hunderace:

 • En Dobermann er en loyal hund, som elsker sin hund højere end noget andet
 • Er fyldt med kærlighed
 • Er meget beskyttende overfor sin familie
 • Har brug for meget plads
 • Nem at vedligeholde
 • Bliver typisk mellem 10 – 13 år gammel

Den spændende historie bag racen Dobermann

Denne hunderace har en sjov historie. Det hele startede i Tyskland i det 19. århundrede, hvor en skatteopkræver med efternavnet Dobermann følte sig utryg når han var ude og opkræve skat. Her risikerede han nemlig at møde banditter på sin vej, som ville røve ham for de penge han havde opkrævet. Derfor havde han en hund med på sin ture, som kunne beskytte ham mod disse tyve. Senere hen begyndte han at avle hunde for at skabe den perfekte ledsager og resultatet af dette blev hunden som vi i dag kender som Dobermann. I dag er det en meget populær hund på tværs af hele verdenen.

En Dobermann er en fantastisk familiehund

En Dobermann er en god familiehund, som er meget loyal og vil gøre alt for at beskytte sin familie. Den er super intelligent og fyldt med energi. Derfor er den også altid klar på at lege med sine familiemedlemmer. Den er generelt ikke aggressiv, men hvis den føler at dens familie er truet, så er den ikke bange for at gøre noget ved det med det samme. Derfor skal man også sørge for at træne den, så man altid har styr på den. Har man dog en velopdraget Dobermann, så har man en helt fantastisk familiehund. Den er også specielt god med børn, så længe man lære både børnene og hunden hvordan de skal lege sammen.

Motion og stimulering når du har en Dobermann

En Dobermann er en stor og stærk hund, som kræver en del motion. Den er også klart bedst egnet til at bo på en gård eller i et hus med en have, så den altid har mulighed for hurtigt at komme ud og forbrænde noget energi. Derudover kræver den, at du dagligt tager den ud på en lang tur, hvor den kan få noget motion. Det er også ude på disse gåture, at du for alvor vil danne et tæt forhold med din hund. Derudover er det også en god ide at tage den med til hundetræning, da det vil stimulere den mentalt og resultere i en velopdragen og lydig hund. Hvis ikke du giver din Dobermann nok træning, vil det resultere i uønsket og destruktiv adfærd.

Opdragelse af din Dobermann

De første fire måneder af din Dobermanns liv er specielt vigtige. Disse fire måneder vil nemlig definere hvordan din hund vil være når den er voksen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at socialisere din hund specielt meget i disse måneder. Det gør du ved at give den så mange gode oplevelser med fremmed hunde og mennesker som muligt. På den måde er den ikke bange for at møde fremmed hunde og mennesker når den vokser op.

Derudover er det også altid en god ide at tage den med til lydighedstræning eller agilitytræning.

Sygdomme der kan forekomme for en Dobermann

Generelt set er en Dobermann en rask hunderace, som vil leve et langt og sundt liv. Den har dog nogle genetiske problemer, som den kan være uheldig at blive ramt af. Det betyder ikke at den bliver det, men det er vigtigt, at du lige er ekstra opmærksom på disse sygdomme. For en Dobermann er det de følgende sygdomme:

 • Hoftedysplaso
 • Blodforstyrrelse
 • Wobblers Syndrom
 • Albinoisme
 • Farve Mutant Alopecia
 • Nerkolepsi
 • Progressiv Retinal Atrofi

Som sagt er det dog generelt en rask hunderace, som typisk bliver et sted mellem 10 – 13 år gammel.

Pleje af din Dobermann

En Dobermann kræver ikke specielt meget pelspleje og lugter kun meget sjældent af våd hund. Den kræver også kun sjældent et bad, da den renser sig selv. Du skal dog naturligvis sørge for tandpleje, at trimme dens negle og at kontrollere dens øre. Tænderne skal minimum børstes to gange om ugen, men gerne dagligt, hvis du gerne vil undgå dårlige ånde. Neglene skal trimmes hvis du kan høre dem klikke på gulvet, når den går rundt i stuen. Ørerne skal tjekkes, så der ikke opbygges ørevoks der kan resultere i en infektion.