En Engelsk Bulldog er en charmerende, venlig og sød hund. Mange siger, at den er så grim at den er flot på en sød måde. Du skal dog være forberedt på, at denne hunderace kan blive meget aggressiv, hvis den føler at den bliver provokeret. Det er derfor vigtigt, at man som ejer af en Engelsk Bulldog er opmærksom på specielt at fortælle børn hvordan de kan aflæse hunden, så de ved hvornår den synes det er sjovt og hyggeligt, og hvornår den skal være for sig selv. Er du på udkig efter at udvide familien med en sød Engelsk Bulldog? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har mange søde Engelske Bulldogs til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der helt perfekt til lige præcis din familie. Nedenunder kan du læse flere spændende informationer om denne spændende hunderace, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en Engelsk Bulldog.

Overordnet om hunderacen Engelsk Bulldog

Her er nogle vigtige overordnet punkter om denne fantastiske hunderace:

 • En Engelsk Bulldog har et meget karakteristisk udseende
 • Den er super venlig og fyldt med kærlighed
 • Den er dog meget modig og ikke bange for at sige fra, når den ikke længere synes noget er sjovt eller hyggeligt
 • Generelt søger en dog kærlighed over kampe
 • Den vil oftest blive mellem 8 – 12 år gammel
 • Vil typisk veje tæt på 25 kg

Den spændende historie bag racen Engelsk Bulldog

Engelske Bulldogs blev kendte tilbage i det 13. århundrede, hvor de deltog i tyre kampe. Her skulle de simpelthen kæmpe mod en tyr. Heldigvis er det for længst blevet ulovligt og ikke længere noget de skal udsættes for. Efter det blev ulovligt, blev den hurtigt en meget populær hunderace på grund af dens store hjerte og søde udseende.

En Engelsk Bulldog er en god familiehund

Den Engelske Bulldog er en meget sød hunderace, som søger kærlighed og opmærksom. Den holder ikke af at kæmpe, men den er en fremragende vagthund, da den er meget modig. Den er derudover også meget charmerende, men kan også være meget stædig. En Engelsk Bulldog har lidt svære ved at lære tricks end andre hunderacer, men det kan stadig sagtens lade sig gøre. Når den har lært et trick, glemmer den det heller ikke.

En Engelsk Bulldog har det generelt meget godt med børn, så den er en god hund for børnefamilier – også for helt små børn. Den vil have det fint med meget og hvis barnet irriterer den, vil den blot flytte sig fra barnet. Den er dog heller ikke bange for at sige fra, hvis den synes noget bliver for meget og det kan naturligvis godt forskrække barnet. Den vil sjældent rent faktisk gøre barnet noget, men derfor vil det stadig være en skræmmende oplevelse for barnet. Derfor er det også vigtigt, at du lærer både hunden og barnet hvordan de skal agere, når de leger eller hygger sammen.

En Engelsk Bulldog vil som regel også have det godt sammen med andre dyr. Det er altså generelt en nem hund, som har det godt med både mennesker og dyr.

Motion og stimulering når du har en Engelsk Bulldog

En Engelsk Bulldog er en doven hunderace, som nyder bare at ligge i sofaen på ryggen med poterne op i vejret. Den er meget sløv og kræver ikke specielt meget motion. Stod det til den kunne hele dagen godt gå med bare at ligge og hygge i sofaen. Du skal dog stadig sørge for, at den får en god daglig gåtur for at holde den i form og for at den ikke tager på i vægt. Men, de foretrækker en meget afslappet livsstil.

Opdragelse af din Engelske Bulldog

I forhold til opdragelsen af din Engelske Bulldog, så er specielt de første fire måneder af dens liv meget vigtige. De vil nemlig have en stor betydning for hvordan din Engelske Bulldog bliver som fuldvoksen. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at socialisere den så meget som muligt i denne unge alder, da det vil resultere i en stabil voksen Engelsk Bulldog, som ikke er aggressiv eller bange for at møde fremmede. Måden du gør dette er helt simpelt ved at give den så mange gode oplevelser med andre mennesker og dyr som muligt. Det er helt basalt hvad en opdrætter kalder for socialisering.

Derudover kan du også med fordel tage den med til hundetræning eller lære den små tricks derhjemme for at stimulere den mentalt.

Sygdomme der kan forekomme for en Engelsk Bulldog

Generelt er den Engelske Bulldog en sund hunderace, som lever et sundt og langt liv. Den har dog nogle sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få. Det betyder ikke, at den får disse sygdomme, men det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på dem, så du kan opdage det hurtigt, hvis den begynder at danne symptomer på en af dem. Det er de følgende sygdomme du bør være ekstra opmærksom på:

 • Tørre øjne
 • Cherry eyes
 • Entropion
 • Omvendt eller invendig nysen
 • Problemer med halen
 • Hoftedysplasi
 • Patellar Luxation

Generelt er det dog som sagt en sunde hunderace, som du kan forvente bliver mellem 8 – 12 år gammel.

Pleje af din Engelske Bulldog

Du skal rense din Bulldogs ansigt med en fugtig klud dagligt og ekstra grundigt mellem rynkerne. Derefter skal du sørge for at tørre rynkerne grundigt.

Derudover bør du vaske din Engelske Bulldogs næste og smøre den med vaseline, så den ikke bliver tør og irriteret.

Udover disse to unikke ting skal du også sørge for pleje af tænderne, neglene og ørerne. Tænderne skal børstes mindst to gange om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde. Derudover bør du klippe dens negle to gange om måneden, alt efter hvor meget hunden nedsliber sine negle på egen vis. Du skal også kontrollere dens øre for rødme eller opbygning af ørevoks. Dette kan nemlig være et symptom på en øreinfektion, hvilket man naturligvis gerne vil have fikset hurtigst muligt.