En Fransk Bulldog er en fantastisk lille hund, som har en meget behagelig personlighed. Den har en lille og meget muskuløs krop med en helt kort pels der er nem at vedligeholde. En Fransk Bulldog kræver ikke specielt meget motion og kan sagtens bruge en hel dag på at ligge og slappe af i en sofa. Er du på udkig efter at udvide din familie med en fantastisk Fransk Bulldog? Så er du landet på den helt rigtige side. Vi har mange Franske Bulldogs til salg og du vil uden tvivl kunne finde en der er helt perfekt til din familie. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne spændende hunderace, som er gode at vide inden du beslutter dig for endeligt at købe en Fransk Bulldog.

Overordnet om hunderacen Franske Bulldog

Her er nogle overordnet punkter om denne unikke hunderace:

 • En fantastisk hund med en blid personlighed
 • Socialisering er meget vigtigt for denne hunderace
 • De er ikke dygtige til lydighedstræning eller agilitytræning
 • Elsker at elske og at blive elsket
 • Kan blive op til 14 år gammel
 • Og veje op til 14 kg

Den spændende historie bag racen Fransk Bulldog

I helt gamle dage blev den Franske Bulldog brugt som rottejæger, men den har i mange, mange år været selskabshund, som den er i dag. Udover at være en god familiehund bruges den også meget som showhund på grund af dens smukke udseende. Oprindeligt stammer den Franske Bulldog fra England og er en mindre udgave af den almindelige Bulldog.

Den blev specielt populær mellem arbejderne i kniplingeindustrien i England og da store dele af denne arbejdskraft flyttede til Frankrig i det 19. århundrede gjorde hunden det også. I Frankrig blev hunden hurtigt enormt populær på grund af dens store charme og søde udseende. Den trivedes hurtigt her og der gik ikke lang tid før dette blev en verdenskendt hund med fans over hele verdenen. Det var også her den fik kælenavnet ”Frenchie”, som du sikkert har hørt før.

En Fransk Bulldog er en fantastisk familiehund

Den Franske Bulldog har en meget blid personlighed og vil gerne bare nusse med dig dagen lang. Den elsker at lege, men den elsker endnu mere at ligge på sofaen. Den kan også nemt tilbringe en hel dag med bare at ligge og slappe fuldstændigt af i sofaen. Du bliver nok hurtigt misundelig på hvordan den virkelig forstår at slappe maksimal af.

Hvis du gerne vil træne bulldoggen, skal du også tænke over dens meget afslappet attitude. Hvis ikke du gør legen sjov og underholdende, så vil den nok hurtigt miste interessen

Den er fyldt med kærlig og elsker sine ejere højere end noget andet. Den vil overdænge dig med kærlighed og nyder lige så meget selv at blive overdænget kærlighed. Det er derfor også en opmærksomhedskrævende hund, som har brug for at du giver den opmærksomhed, da den ellers godt kan føle sig ensom.

En Fransk Bulldog fungerer også godt med børn, så hvis du har børn i familien, er det ikke noget problem. Med dens meget rolige og stabile temperament finder den sig nemlig i det meste. Her er det blog vigtigt at du fortæller både barnet og hunden, hvordan de skal agere når de hygger sammen. Derudover er socialisering også meget vigtigt for denne hunderace. Den har det generelt godt sammen med andre dyr, men kan godt blive misundelig, hvis den føler at du giver en anden hund mere opmærksomhed end den.

Alt i alt er den altså en fantastisk familiehund, som har det godt med både børn og andre dyr.

Motion og stimulering når du har en Fransk Bulldog

En Fransk Bulldog er perfekt til familien med en afslappet livsstil. Den kræver ikke meget motion og har ikke et specielt højt energiniveau. Den vil nemlig gerne bare bruge dagen lang i sofaen og spise snacks. Det er dog stadig vigtigt, at du giver den en daglig gåtur for at holde den i form og undgå at den bliver overvægtig. Franske Bulldogs kan nemlig rimeligt nemt blive overvægtige, da de ikke bevæger sig specielt meget og elsker at spise. Derudover er det også vigtigt, at du er opmærksom på, at de har nemt ved at få hedeslag. Når der er varmt, skal du derfor lige holde ekstra øje med dem og sørge for at de altid har drikkevand til rådighed.

Opdragelse af din Franske bulldog

Hvad angår opdragelse af din Franske bulldog, så er specielt de første fire måneder vigtige. De første fire måneder er nemlig meget definerende for hvordan din Franske Bulldog bliver når den er fuldvoksen. Her er det derfor meget vigtigt, at du socialiserer hunden så meget som muligt. Det gør du ved at give den så mange gode oplevelser som overhovedet muligt med andre hunde og mennesker. Det er helt simpelt hvad en opdrætter kalder for socialisering. Du kan evt. tage den med over til nogle familievenner, som du ved har en sød og rar hund.

Derudover er det naturligvis også en god ide at træne den Franske Bulldog. Dog skal du huske på, at den generelt er en doven hund, som godt kan lide at slappe af. Derfor er det vigtigt at du sørger for at gøre træning underholdende, da den ellers godt kan miste interessen rimeligt hurtigt. Men, den Franske Bulldog er intelligent og kan sagtens lære en masse forskellige tricks og når først den har lært et trick, så glemmer den det ikke.

Derudover er det også vigtigt, at du giver dem den daglige gåtur. Både så den bliver i form, ikke bliver overvægtig, men også for at holde den stimuleret, så den ikke begynder på noget uønsket adfærd. Det er dog heldigvis sjælendt at Franske Bulldogs gør det.

Sygdomme der kan forekomme for en Fransk Bulldog

Generelt er den Franske Bulldog en sunde hunderace, som ikke bliver syg og lever et langt og sundt liv. Den har dog nogle sygdomme, som der er en større risiko for at den får. Det betyder ikke, at den får disse sygdomme, men det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på dem, så du kan opdage det hurtigt, hvis den begynder at vise tegn på udviklingen af en af dem. Det er de følgende sygdomme du bør være ekstra opmærksom på:

 • Allergi
 • Von Willebrands
 • Hemivertebrae
 • Blød gane
 • Dermadex
 • Cherry eyes
 • Hofteledsdysplasi
 • Patellar Luxation
 • Brachycefal Syndrom

Generelt er det dog som sagt en sund hunderace, som du kan forvente bliver mellem 11 – 14 år gammel.

Sådan ser en Fransk Bulldog hund / hundehvalp ud

En Fransk Bulldog har en fin, blank og kort pels. Dens hus er typisk meget rynket over hovedet og skuldrende, samt generelt meget blød. Den findes i tre forskellige farver: Fawn, Broget og Brindle. Dette er de godkendte farver. Den kan findes i andre farver, men de kan være et tegn på øget risiko for sygdomme. Nogle vil markedsføre disse Franske Bulldogs som sjældne, men det bør du ikke lade dig narre af.

Den er typisk mellem 28 – 30 cm høj og vejer mellem 10 – 14 kg.

Pleje af din Franske bulldog

Når du får din Franske Bulldog er det vigtigt, at du begynder på pleje lige med det samme. På den måde vænner du den til det og lære den, at der ikke er noget farligt i det, men det bare er en helt normal rutine.

Når du er i gang med at pleje hunden, skal du først og fremmest kigge efter sår, skrammer eller skællende hud, da der kan være risiko for infektion. Selve pelsen kræver ikke specielt meget pleje, men blot en god omgang børstning på fast basis. En fordel ved den Franske Bulldog er også, at den kun fælder lidt.

Derudover skal du sørge for at pleje tænder, negle og ører. Tænderne skal som minimum børstes to gange om ugen, men meget gerne oftere end det. Ved at gøre det dagligt undgår du dårlige ånde og minimerer chancen for tandkødsinfektion. Neglene bør du klippe ca. en gang om måneden, men generelt bare efter hundens specifikke behov. Det varierer nemlig efter hvor meget hunden på naturligvis sliber sine negle ned. Hvis neglene bliver for lange, kan det nemlig resultere i sår, som vil være meget smertefulde for hunden og kan resultere i infektion. Ørerne skal du kontrollere for rødme og opbygning af ørevoks, da det kan være et tegn på øreinfektion. Du bør også holde øje med om de er blevet tørre. Hvis de er det, kan du smøre dem med lidt babyolie. Det kan du også bruge hvis næsen er blevet tør.

Sidst men ikke mindst skal du også bade din Franske Bulldog en gang månedligt. Her bør du bruge en hundeshampoo af høj kvalitet og fokusere på at vaske den grundigt mellem rynkerne. Efter den har været i bad skal du også tørre den grundigt mellem rynkerne, da det fugt der er mellem rynkerne ellers godt kan have svært ved at dampe af.