Golden Retrieveren er en meget populær hunderace, som er en helt fantastisk familiehund. Den er meget social, loyal, intelligent og fyldt med kærlighed. Det tager også meget lang tid for en Golden Retriever at modnes, så den forbliver som en hvalp helt op til den er 3 – 4 år gammel. Er du på udkig efter at udvide familien med en sød Golden Retriever? Så er du kommet til den helt rigtige side. Vi har mange Golden Retrievers til salg, så du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte Golden Retriever til lige præcis din familie her. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne spændende hunderace, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en Golden Retriever.

Overordnet om hunderacen Golden retriever

Her er nogle overordnet punkter som karakteriserer denne unikke hunderace:

 • Det er en fantastisk familiehund
 • Den er meget intelligent og loyal
 • Den er fyldt med kærlighed og tillid overfor sin familie
 • Den kræver meget motion og mental stimulering
 • Kan blive op til 15 år gammel

Den spændende historie bag racen Golden retriever

Golden Retrieveren blev udviklet i Skotland af Lord Tweedmouth. Han var kendt for at avle mange forskellige dyr med en mission om at forbedre forskellige racer. Man har også fundet dokumenter fra 1835 som viser hvad Lord Tweedmouth forsøgte at opnå med Golden Retrieveren. Kort sagt var hans mål at skabe en afbalanceret og loyal hund, som både ville være en god familiehund og en god jagthund. I 1868 blev en Nous parret med en Tweed Water Spaniel og det resulterede i en gruppe gule hvalpe, som var begyndelsen på den Golden Retriever vi kender i dag. På grund af sine egenskaber tiltrak denne nye race hurtigt meget interesse og i dag er den en af verdens mest populære hunderacer.

En Golden retriever er en fantastisk familiehund

Golden Retrievers er kendt for at være søde og meget rolige. De elsker at være sammen med mennesker og har enormt meget tillid til sine ejere. Man skal derfor heller ikke regne med at ens Golden Retriever bliver en god vagthund, da den typisk vil byde fremmede velkommen og ikke gø når de nærmer sig døren.

Den har det også super godt sammen med børn og har ikke noget problem med larm eller vilde børn. Det er en stor hund, som ved et uheld kan komme til at skade de helt små børn. Derfor er det naturligvis vigtigt, at man lærer både børnene og hunden hvordan de skal agere når de leger sammen. Sørger man dog for dette vil børnene få en fantastisk ven de kan vokse op sammen med. Derudover har en Golden Retriever det også godt sammen med andre kæledyr og vil faktisk nyde, hvis du har flere hunde i hjemmet. Også selvom at den anden hund er en anden race.

Motion og stimulering når du har en Golden retriever

Golden Retrievers er bygget til at være aktive og kræver en del motion. Det er derfor også noget man skal være forberedt på, hvis man vælger at købe en Golden Retriever. Det vil komme til at kræve en del tid og energi, at holde den underholdt og stimuleret. Den elsker specielt at lege med en bold i haven, hvor du kaster bolden og den så skal løbe afsted og hente bolden.

Når du ejer en Golden Retriever skal du sørge for at give den minimum to lange gåture om dagen og meget gerne noget mental stimulering derudover. Det kan være i form af lydighedstræning, agilitytræning eller bare at lege med at lære den nogle simple tricks derhjemme. Hvis du sørger for at holde Golden Retrieveren fysisk og mentalt stimuleret, så vil du have en rolig og glad Golden Retriever.

Golden Retrieveren er også en hunderace, som vokser meget hurtigt. Derfor er det også vigtigt, at tage hensyn til den, når den er i voksealderen. Her er det en god ide at holde lidt igen med de helt vilde lege, da det godt kan resultere i led-skader eller andre skader. Derfor er det også specielt vigtigt, at du forklarer dine børn, at den er i voksealderen, hvilket betyder, at de ikke bør være alt for vilde når de leger med den.

Opdragelse af din Golden retriever

Ligesom med alle andre hunderacer er det vigtigt, at du socialiserer den allerede fra en helt tidligt alder. De første fire måneder af en hunds liv er nemlig meget definerende for, hvordan den bliver som voksen. Sørg derfor at socialisere den så meget som muligt i disse måneder. Det gør du ved at give hunden så mange positive oplevelser som muligt med andre mennesker og dyr. Gør du dette får du en afbalanceret og tryg Golden Retriever, som vil være meget nem at gøre med, når den møder fremmede mennesker og dyr.

Det er derudover en meget god ide at tilføje hundetræning som en del af din Golden Retrievers opdragelse. Det kan være i form af at lære den forskellige små tricks, lydighedstræning eller agilitytræning. Alle disse ting er den meget god til og den vil elske at lære nye ting. Ved at give den denne træning stimulerer du den også mentalt, hvilket hjælper meget i forhold til at skabe en rolig og glad familiehund.

Sygdomme der kan forekomme for en Golden retriever

Generelt set er en Golden Retriever en meget sund hunderace, som oftest vil leve et langt og sundt liv. Der er dog nogle sygdomme, som denne hunderace er mere tilbøjelig til at få, så det er derfor vigtigt, at du er ekstra opmærksom på disse. Det betyder ikke, at den nødvendigvis får en af dem. Det er de følgende sygdomme du bør være opmærksom på:

 • Osteosarkom
 • Epilepsi
 • Hermangiosarkom
 • Hypothyroidisme
 • Hofteledsdysplasi
 • Albueledsdysplasi
 • Allergi
 • Von Willbrand’s Sygdom
 • Progressiv Retinal Atrophy
 • Subvalvular Aortic Stenosis
 • Gastric Dilatation-Volvulus

Dog er det som sagt generelt en sund hunderace, som du kan forvente vil blive et sted mellem 10 – 12 år gammel.

Sådan ser en Golden retriever ud

En Golden Retriever er kendetegnet ved sin store størrelse og smukke gyldne pels. Pelsen har et tæt og vandafvisende lag yderst, samt en tyk underuld, som hjælper den med at holde sig varm. Pelsen på en Golden Retriever kan variere meget fra hund til hund, men den er ofte let og bølgende. På trods af at den er mest kendt for sine gyldne pels kan den købes i flere nuancer fra meget mørk til helt lys. Hanner kan veje mellem 30 – 34 kg og hunner med 25 – 32 kg. Den kan blive knap 60 cm. høj.

Pleje af din Golden retriever

Golden Retrieverens pels kræver en del arbejde. Denne pels skal børstes helst dagligt, men som minimum en gang om ugen for at forhindre at pelsen bliver sammenfilteret. Derudover vil en Golden Retriever skulle i bad mindst en gang om ugen for at forblive hygiejnisk, soigneret og ren. Her er det en god ide at bade den med noget hundeshampoo. Sidst men ikke mindst bør du holde øje med hundens tænder, negle og øre. Tænderne skal klippes minimum 2 gange ugen, men gerne dagligt, hvis du vil undgå dårlige ånde. Derudover bør du klippe hundens negle ca. to gange måneden, alt efter hvor meget af neglene den nedsliber naturligt. Når du klipper neglene, er det specielt vigtigt, at du er opmærksom på ikke at ramme de blodårer der går ud i dens negle. Ørerne skal du blot holde øje med, så du hurtigt opdager hvis der er ved at opstå en øreinfektion. Dette kan du se ved at det er en stor opbygning af ørevoks eller at en væske løber ud af et af ørerne.

Foder til din Golden Retriever

En Golden Retriever skal holdes sund og rask og en måde du kan gøre dette på er ved at give den foder af høj kvalitet. Det kan være en gode ide at give den sit foder i små portioner ad gangen i stedet for et stort måltid, som den så bare spiser lynhurtigt. Hvis du er bange for om din Golden Retriever er overvægtig kan du placere dine hænde på ryggen af hunden og sprede fingrene nedad. Her skal du helst kunne mærke ribbenene. Hvis du ikke kan dette er det et tegn på, at din Golden Retriever skal have mindre foder og mere motion.

Vil din familie og en Golden Retriever passe godt sammen?

Tror du at en Golden Retriever er den perfekte hund til din familie? Så er du ved den rigtige side. Vi har mange fantastiske Golden Retrievers til salg og du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte Golden Retriever til din familie. En Golden Retriever er en meget stabil hund og man kan rimeligt præcist forudsige hvilken type hund man får. Man skal dog være forberedt på at bruge en del tid og energi på at stimulere den både mentalt og fysisk. Er du dog forberedt på at give din nye Golden Retriever den motion og stimulering den har brug for, så vil det være en helt perfekt familiehund for dig.