Labrador Retrieveren er en fantastisk hund, som både er kærlig, arbejdsom og en god familiehund. På verdensplan er Labrador Retrieveren blandt de mest populære hunderacer på grund af dens fantastiske egenskaber. Labradoren er en atletisk og muskuløs hund, som er bygget til at tjene dens familie. Samtidigt er den en kærlig hund, som elsker sin familie og at slappe af i sofaen. Alt i alt en helt unik hund, som man sagtens kan forstå hvorfor er så populær. Her på siden har vi mange Labrador Retrievere til salg, så du kan finde den perfekte til dit hjem. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne race, som er gode at vide inden vu beslutter dig for at købe en Labrador.

Overordnet om hunderacen Labradoren

 • Labradoren er en hunderace med et hjerte fyldt af kærlighed
 • Meget atletisk og muskuløs
 • Meget energisk, intelligent og kærlig
 • Meget loyal overfor sin familie
 • Bliver typisk mellem 10-12 år
 • Kan veje helt op til 36 kg

Find Labrador til salg på Kaeledyrsguiden.dk – Stor oversigt

Hvis du er på udkig efter en Labrador, er Kaeledyrsguiden.dk det perfekte sted at starte din søgning. Vi har et bredt udvalg af Labradorer til salg, fra hele Danmark.

Det er nemt at finde den perfekte Labrador til dig på vores hjemmeside. Du kan bruge søgefunktionen til at indsnævre din muligheder ved at angive placering, pris og andre kriterier.

Når du har fundet et par Labradorhunde, som du kan lide, kan du kontakte sælgerne direkte for at stille spørgsmål eller aftale et møde.

Kaeledyrsguiden.dk er det perfekte sted at finde din nye bedste ven!

Hvordan køber man en Labrador på Kaeledyrsguiden.dk?

Hvis du er på udkig efter en Labrador, er Kaeledyrsguiden.dk det perfekte sted at starte din søgning. Vi har et bredt udvalg af Labradorer til salg, fra hele Danmark.

Det er nemt at finde den perfekte Labrador til dig på vores hjemmeside. Du kan bruge søgefunktionen til at indsnævre din muligheder ved at angive beliggenhed, pris og andre kriterier.

Når du har fundet et par labradorhunde, du kan lide, kan du kontakte sælgerne direkte for at stille spørgsmål eller aftale et møde.

Kaeledyrsguiden.dk er det perfekte sted at finde din nye bedste ven!

Hvordan køber man en Labrador af private eller en privat opdrætter?

Hvis du ønsker at købe en labrador fra en privat ejer, er der nogle få ting, du skal være opmærksom på.

For det første skal du sikre dig, at du har at gøre med en velrenommeret opdrætter. Spørg efter referencer, og lav din research for at sikre dig, at de er lovlige.

Dernæst skal du være forberedt på at betale mere for en labrador fra en privat opdrætter, end du ville gøre hos et dyreinternat eller en redningsorganisation.

Endelig skal du være forberedt på at møde hvalpens forældre og se de levevilkår, de bliver opvokset under. Dette vil give dig et indblik i, hvilken type hund de sandsynligvis vil vokse op til at blive.

Når du har fundet en privat opdrætter, som du er tilfreds med, kan du starte processen med at købe din labrador.

Sørg for at stille mange spørgsmål og få alt på skrift, før du overdrager penge. Dette vil beskytte både dig og opdrætteren, hvis noget går galt.

At købe en labrador fra en privat opdrætter er en god måde at få en sund, veltrænet hund. Du skal bare sørge for at lave din research og stille masser af spørgsmål, før du beslutter dig for noget.

Hvad kendetegner en Labrador hund?

Labradorhunde er en af de mest populære hunderacer i verden, og det er nemt at se hvorfor. De er intelligente, venlige og gode med børn. De er gode familiedyr.

Labradorer er også kendt for at være hårdtarbejdende og loyale. Mange labradorer arbejder som servicehunde eller hjælpehunde, hjælpe mennesker med handicap.

Labradorhunde er en mellemstor race, hvor hannerne bliver op til 66 cm høje og hunnerne 61 cm høje. De vejer mellem 29-41 kg.

Labradorens pels er kort og tæt og har en vandtæt underuld. De findes i tre farver – sort, gul og chokolade. Brun Labradorer kaldes nogle gange “gyldne” labradorer.

Labradorer er en aktiv race og har brug for masser af motion. De elsker at lege apportere og svømme og er gode vandrekammerater.

Hvis du er på udkig efter en venlig, loyal og hårdtarbejdende hund til salg, er en labrador det perfekte valg for dig.

Hvilken type hund er en Labrador?

Labradorhunde er en type retriever, som er en hunderace, der oprindeligt blev avlet til jagt. Retrievere er kendt for deres intelligens, lydighed og trænbarhed.

Labradorhunde blev oprindeligt avlet i Newfoundland i Canada for at hjælpe fiskere med at trække net og liner ind. De blev også brugt som jagthunde, som apporteringshunde er fremragende til at hente fuglevildt.

I dag er labradorhunde en af de mest populære hunderacer i verden, og de er gode kæledyr til hele familien. De er kendt for at være venlige, loyale og hårdtarbejdende.

Hvad skal man være særligt opmærksom på, hvis man overvejer om en Labrador er det rigtige valg?

Når du overvejer, om en labrador er det rigtige valg for dig, er der nogle få ting, du bør tage hensyn til.

For det første er labradorer en aktiv race og har brug for masser af motion. Hvis du ikke har en aktiv livsstil, er en Labrador måske ikke den rigtige hund for dig.

For det andet er labradorer er kendt for at være højrøstede hunde. Hvis du bor i en lejlighed eller ikke ønsker en hund, der gøer meget, er en labrador måske ikke det rigtige valg for dig.

Endelig er labradorhunde en mellemstor race og kan være ustyrlige som hvalpe. Hvis du har små børn, bør du måske vente, indtil de er ældre, før du anskaffer dig en labrador.

Hvis du er parat til at give en aktiv hund et aktivt hjem, kan en labrador være det perfekte valg for dig.

Er en Labrador børnevenlig?

Labradorhunde er kendt for at være venlige og gode til børn, hvilket gør dem til et godt valg for familier. Da de er en mellemstor race, kan de dog være ustyrlige som hvalpe. Hvis du har små børn, bør du måske vente, til de er ældre, før du anskaffer dig en labrador.

Hvor meget vejer en Labrador?

Labradorhunde er en mellemstor race, hvor hannerne bliver op til 66 cm høje og hunnerne 61 cm høje. De vejer mellem 29-41 kg.

Hvilken type pels har en labrador?

Labradorens pels er kort og tæt og har en vandtæt underpels. De findes i tre farver – sort, gul og chokolade. Brune labradorer kaldes nogle gange “gyldne” labradorer.

Har labradorer brug for meget motion?

Labradorer er en aktiv race og har brug for masser af motion. De elsker at lege apportere og svømme og er gode vandrekammerater. Hvis du ikke er en aktiv person, er en Labrador måske ikke det rigtige valg til dig.

Hvor længe lever labradorer?

Labradorer har en forventet levetid på 10-12 år.

Hvad er nogle ting, man skal overveje, før man køber en labrador?

Når du overvejer, om en Labrador er det rigtige valg for dig, er der nogle få ting, du bør tage hensyn til. For det første er labradorer en aktiv race og har brug for masser af motion. Hvis du ikke har en aktiv livsstil, er en labrador måske ikke den rigtige hund for dig. For det andet er labradorer kendt for at være højrøstede hunde. Hvis du bor i en lejlighed eller ikke ønsker en hund, der gøer meget, er en Labrador måske ikke det rigtige valg for dig. Endelig, Labradorer er en mellemstor race og kan være ustyrlige som hvalpe. Hvis du har små børn, bør du måske vente, til de er ældre, før du anskaffer dig en labrador.

Er en Labrador nem at træne?

Labradorhunde er intelligente og ivrige efter at behage dig, hvilket gør dem relativt nemme at træne. Da de er en højrøstet race, kan de dog have brug for ekstra træning for ikke at gø overdrevent meget.

Hvor meget koster en labrador?

Prisen på en labrador varierer alt efter opdrætter, men du kan forvente at betale en betydelig sum for en race-Labrador. Labradorer fra et redningscenter koster mindre, men har måske ikke den samme stamtavle eller baggrundsinformation.

Hvad er fordele og ulemper ved at eje en labrador?

Fordelene ved at eje en labrador er bl.a. deres venlige temperament, deres intelligens og deres lette træningsmuligheder. Ulemperne ved at eje en labrador

Hvad spiser en Labrador?

En labradors kost bør have et højt indhold af protein og fedt og et lavt indhold af kulhydrater. Det er vigtigt at rådføre sig med en dyrlæge, før du foretager nogen ændringer i din hunds kost.

Hvor ofte skal en labrador passes?

Labradorer har en kort, tæt pels, der ikke kræver meget pleje. De fælder dog årligt og skal børstes mere i denne periode. Det er også vigtigt at holde deres negle trimmet og deres tænder rene.

Hvad er nogle almindelige sundhedsproblemer hos labradorer?

Labradorer er generelt en sund race, men der er nogle sundhedsmæssige problemer, som man skal være opmærksom på. Disse omfatter hofteleds- og albueledsdysplasi, øjenproblemer og døvhed.

Kan labradorhunde klare sig sammen med andre hunde?

Labradorer er generelt gode sammen med andre hunde, men som med alle andre hunde er det vigtigt at introducere dem langsomt og overvåge deres samspil.

Kan labradorer leve i en lejlighed?

Labradorer kan godt bo i en lejlighed, men de har brug for masser af motion. Hvis du ikke har en aktiv livsstil, er en labrador måske ikke det rigtige valg for dig.

Labradorer til salg på Kaeledyrsguiden.dk

Når du leder efter en labrador til salg, er det vigtigt at finde en velrenommeret opdrætter. En velrenommeret opdrætter vil kunne give dig oplysninger om labradorens forældre og bedsteforældre samt helbredsattester.

Kaeledyrsguiden.dk er et godt sted at starte din søgning efter en labrador. Vi har et bredt udvalg af Labradorer til salg fra velrenommerede opdrættere i hele Danmark (Labrador til salg på Sjælland, På Fyn og i Jylland).

Kaeledyrsguiden.dk dækker salgsannoncerne fra både små byer – og store byer såsom København, Århus, Aalborg og Odense

På Kaeledyrsguiden.dk kan du finde labradorer i alle former, størrelser og farver. Og selvfølgelig er der også et stort udvalg af priser.

Når du kigger på annoncerne på Kaeledyrsguiden.dk, er det vigtigt at huske, at prisen ikke altid er en indikator for kvaliteten. Nogle af de dyrere labradorer kan stamme fra uanstændige opdrættere eller have helbredsproblemer.

Lav din research, før du køber en labrador, og sørg for at stille opdrætteren mange spørgsmål. En god opdrætter vil med glæde besvare alle dine spørgsmål og vil gerne sikre, at du finder den rigtige hund til din familie.

Den spændende historie bag Labradoren

Man kender Labradorens historie rimeligt præcist. Den stammer oprindeligt fra Øen Newfoundland, som ligger lige ud for den nordøstlige atlantiske kyst i Canada. Tilbage i 1700-tallet hed hunden her St. John’s hunde, navngivet efter hovedstaden i Newfoundland. Her blev hunden brugt som hjælpere til de lokale fiskere. Racen uddøde næsten i 1880, men engelske fans af racen var der heldigvis til at redde den. I dag bruges racen meget til eksplosions- og narkotika detektion, redningsaktioner, jagthund og hjælp til handicappede.

En Labrador er en fantastisk familiehund

Der er ikke nogen tvivl om, at Labradoren er en fantastisk hund. En Labrador har dog så meget energi og er så intelligent, at det er vigtigt at man tidligt socialiserer den og giver den træning. Ellers kan den godt ende med noget uønsket adfærd. Når man har en Labrador som hvalp er det også meget tydeligt, at de er meget nysgerrige, modige og energiske.

Labradoren er også en helt fantastisk familiehund, som elsker børn. Har du små børn er det derfor intet problem. En Labrador elsker at lege med børn og at blive krammet af dem. En Labrador er dog en stor og muskuløs hund, så det er vigtigt, at du sørger for at give den træning, så den ved hvordan den skal agere omkring børn. Men som udgangspunkt er en Labrador en god familiehund.

Motion og stimulering når du har en Labrador

En Labrador er ikke egnet til at bo i en lejlighed. Den har i stor grad brug for motion og stimulering. Derfor vil det heller ikke engang være nok bare at lukke den ud i baghaven, den skal have motion og stimulering i form af lange gå ture eller løbe ture. Hvis en Labrador efterlades uden mulighed for at forbrænde sin energi, så vil den hurtigt begynde på at finde destruktive ting at bruge sin energi på, som f.eks. at tygge gulvtæppet i stykker.

Hvis du overvejer at købe en Labrador er det derfor vigtigt, at du er sikker på, at du har energien og tiden til at give hunden den motion som den fortjener.

Opdragelse af din Labrador

Først og fremmest er det dog vigtigt, at du helt fra den er hvalp, sørger for at give den så mange gode situationer med andre mennesker og dyr, som overhovedet muligt. På den måde får du en afbalanceret voksen hund, som føler sig tryg omkring andre.

Derefter er der fire nøgleord, når det drejer det sig om at opdrage en Labrador: Tålmodighed, Fastholdelse, Belønning og Konsekvent. Med tålmodighed, belønninger og konsekvente regler, så er det intet problem at opdrage en Labrador.

Sygdomme der kan forekomme for en Labrador

Labrador Retrieveren er en specielt stærk race, som overordnet set er meget sund og rask. Der er dog nogle sygdomme, som der er større sandsynlighed for at den får. Det er de følgende sygdomme:

 • Kold hai
 • Akut fugtig dermatitis
 • Myopati
 • Eplielpsi
 • Grå stær
 • Albue dysplasi
 • Hoftedysplasi
 • Progressiv Retinal Atrofi

Det er dog som sagt en meget stærk race, som typisk bliver et sted mellem 10-12 år gammel.

Sådan ser en Labrador ud

En Labrador findes i tre forskellige farver: Brun, sort og gylden. Gyldne og brune labradorer er blevet meget populære over årene, men oprindeligt var sort klart den foretrukne farve blandt opdrætterne.

Labradorens pels beskytter den ekstra godt med kulde og våde omgivelser, hvilket også er med til at gøre den specielt god til jagt. Hunden har nemlig to lag i sin pels, en kort og tyk yderpels, samt en blød og varm underuld.

Derudover har Labradoren en meget muskuløs og atletisk krop, samt et super sødt ansigt man ikke kan andet end at forelske sig i.

Pleje af din Labrador

Når det gælder pleje af din Labrador, så er det en af de nemmeste racer at gøre med. Du skal dog være forberedt på, at det er en race der fælder meget, så du får brug for en støvsuger af høj kvalitet for at holde hjemmet rent. Derudover er det også en god ide at børste hunden på daglig basis, når den er i sin fældeperiode. Mange labradorer synes endda at det er dejligt, hvis du støvsuger dens pels.

For at holde hunde hygiejnisk og ren skal den cirka have et bad en gang om måneden. Derudover er det naturligvis også en god ide at give den et bad, hvis den har været ude og rulle sig i mudder eller lege i skoven.

Sidst men ikke mindst, så er det selvfølgelig også vigtigt, ligesom med alle andre hunderacer, at pleje dens tænder, trimme dens negle og at holde øje med dens øre. Når det gælder tandpleje, er det en god ide at børste dens tænder dagligt, men mindst to til tre gange om ugen. Neglene bør du trimme to gange om ugen, så den ikke ridser sine ben eller gulvet, når den hopper op og siger hej til dig. Ørene skal du bare holde øje med og sørge for, at der ikke er en unaturlig stor opbygning af ørevoks. Er der det, så bed din dyrlæge om at tjekke dem.