Labrador Retrieveren er en fantastisk hund, som både er kærlig, arbejdsom og en god familiehund. På verdensplan er Labrador Retrieveren blandt de mest populære hunderacer på grund af dens fantastiske egenskaber. Labradoren er en atletisk og muskuløs hund, som er bygget til at tjene dens familie. Samtidigt er den en kærlig hund, som elsker sin familie og at slappe af i sofaen. Alt i alt en helt unik hund, som man sagtens kan forstå hvorfor er så populær. Her på siden har vi mange Labrador Retrievere til salg, så du kan finde den perfekte til dit hjem. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne race, som er gode at vide inden vu beslutter dig for at købe en Labrador.

Overordnet om hunderacen Labradoren

 • Labradoren er en hunderace med et hjerte fyldt af kærlighed
 • Meget atletisk og muskuløs
 • Meget energisk, intelligent og kærlig
 • Meget loyal overfor sin familie
 • Bliver typisk mellem 10-12 år
 • Kan veje helt op til 36 kg

Den spændende historie bag Labradoren

Man kender Labradorens historie rimeligt præcist. Den stammer oprindeligt fra Øen Newfoundland, som ligger lige ud for den nordøstlige atlantiske kyst i Canada. Tilbage i 1700-tallet hed hunden her St. John’s hunde, navngivet efter hovedstaden i Newfoundland. Her blev hunden brugt som hjælpere til de lokale fiskere. Racen uddøde næsten i 1880, men engelske fans af racen var der heldigvis til at redde den. I dag bruges racen meget til eksplosions- og narkotika detektion, redningsaktioner, jagthund og hjælp til handicappede.

En Labrador er en fantastisk familiehund

Der er ikke nogen tvivl om, at Labradoren er en fantastisk hund. En Labrador har dog så meget energi og er så intelligent, at det er vigtigt at man tidligt socialiserer den og giver den træning. Ellers kan den godt ende med noget uønsket adfærd. Når man har en Labrador som hvalp er det også meget tydeligt, at de er meget nysgerrige, modige og energiske.

Labradoren er også en helt fantastisk familiehund, som elsker børn. Har du små børn er det derfor intet problem. En Labrador elsker at lege med børn og at blive krammet af dem. En Labrador er dog en stor og muskuløs hund, så det er vigtigt, at du sørger for at give den træning, så den ved hvordan den skal agere omkring børn. Men som udgangspunkt er en Labrador en god familiehund.

Motion og stimulering når du har en Labrador

En Labrador er ikke egnet til at bo i en lejlighed. Den har i stor grad brug for motion og stimulering. Derfor vil det heller ikke engang være nok bare at lukke den ud i baghaven, den skal have motion og stimulering i form af lange gå ture eller løbe ture. Hvis en Labrador efterlades uden mulighed for at forbrænde sin energi, så vil den hurtigt begynde på at finde destruktive ting at bruge sin energi på, som f.eks. at tygge gulvtæppet i stykker.

Hvis du overvejer at købe en Labrador er det derfor vigtigt, at du er sikker på, at du har energien og tiden til at give hunden den motion som den fortjener.

Opdragelse af din Labrador

Først og fremmest er det dog vigtigt, at du helt fra den er hvalp, sørger for at give den så mange gode situationer med andre mennesker og dyr, som overhovedet muligt. På den måde får du en afbalanceret voksen hund, som føler sig tryg omkring andre.

Derefter er der fire nøgleord, når det drejer det sig om at opdrage en Labrador: Tålmodighed, Fastholdelse, Belønning og Konsekvent. Med tålmodighed, belønninger og konsekvente regler, så er det intet problem at opdrage en Labrador.

Sygdomme der kan forekomme for en Labrador

Labrador Retrieveren er en specielt stærk race, som overordnet set er meget sund og rask. Der er dog nogle sygdomme, som der er større sandsynlighed for at den får. Det er de følgende sygdomme:

 • Kold hai
 • Akut fugtig dermatitis
 • Myopati
 • Eplielpsi
 • Grå stær
 • Albue dysplasi
 • Hoftedysplasi
 • Progressiv Retinal Atrofi

Det er dog som sagt en meget stærk race, som typisk bliver et sted mellem 10-12 år gammel.

Sådan ser en Labrador ud

En Labrador findes i tre forskellige farver: Brun, sort og gylden. Gyldne og brune labradorer er blevet meget populære over årene, men oprindeligt var sort klart den foretrukne farve blandt opdrætterne.

Labradorens pels beskytter den ekstra godt med kulde og våde omgivelser, hvilket også er med til at gøre den specielt god til jagt. Hunden har nemlig to lag i sin pels, en kort og tyk yderpels, samt en blød og varm underuld.

Derudover har Labradoren en meget muskuløs og atletisk krop, samt et super sødt ansigt man ikke kan andet end at forelske sig i.

Pleje af din Labrador

Når det gælder pleje af din Labrador, så er det en af de nemmeste racer at gøre med. Du skal dog være forberedt på, at det er en race der fælder meget, så du får brug for en støvsuger af høj kvalitet for at holde hjemmet rent. Derudover er det også en god ide at børste hunden på daglig basis, når den er i sin fældeperiode. Mange labradorer synes endda at det er dejligt, hvis du støvsuger dens pels.

For at holde hunde hygiejnisk og ren skal den cirka have et bad en gang om måneden. Derudover er det naturligvis også en god ide at give den et bad, hvis den har været ude og rulle sig i mudder eller lege i skoven.

Sidst men ikke mindst, så er det selvfølgelig også vigtigt, ligesom med alle andre hunderacer, at pleje dens tænder, trimme dens negle og at holde øje med dens øre. Når det gælder tandpleje, er det en god ide at børste dens tænder dagligt, men mindst to til tre gange om ugen. Neglene bør du trimme to gange om ugen, så den ikke ridser sine ben eller gulvet, når den hopper op og siger hej til dig. Ørene skal du bare holde øje med og sørge for, at der ikke er en unaturlig stor opbygning af ørevoks. Er der det, så bed din dyrlæge om at tjekke dem.