Malteseren har gennem historien altid været en populær hund og i gamle dage var det specielt rige damer der skulle have en ved sin side. Derfor har malteseren i gamle dage kostet helt utroligt store mængder penge. I dag er de ikke lige så dyre heldigvis, så alle har mulighed for at få denne fantastiske hund til at løbe rundt i hjemmet. Hvis du er på udkig efter en Malteser hund til dit hjem, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har mange maltesere til salg og du vil uden tvivl kunne finde en til dit hjem her på siden. Nedenunder kan du læse mere om denne spændende hunderace.

Overordnet om hunderacen Malteser

Her er nogle overordnet informationer om den fantastiske hunderace, Malteser:

  • Malteseren er blid og tillidsfuld
  • En ægte familiehund
  • Meget intelligent og elsker at lære tricks
  • Malteseren er en lille hund
  • Bliver typisk mellem 12 – 14 år gammel

Den spændende historie bag Malteseren

Malteseren har i over 2800 år været en populær hund. Den stammer oprindeligt fra den lille ferieø Malta, som ligger syd for Sicilien. Maltas civilisation skilte sig også ud som værende meget sofistikeret og velstående, så det passer også meget godt, at denne fine hunderace kommer netop derfra. På grund af at denne hund var så populær blev den også hurtigt solgt til mange andre dele af verdenen. Man har endda fundet arkæologiske beviser på, at egypterne også havde malteserhunde.

En Malteser er en fantastisk familiehund

Malteseren er en blid, intelligent og tillidsfuld hund, som elsker sin familie højere end noget andet. Den er fyldt med energi og elsker at lære tricks. Den elsker at være sammen med sin familie, men den kan godt blive irritabel når den er sammen med små børn. Hvis i har små børn i familien er det derfor vigtigt, at i er opmærksomme på at lære både hunden og børnene hvordan de skal opføre sig når de leger sammen.

Motion og stimulering når du har en Malteser

En Malteser er rimeligt nem at håndtere hvad angår motion og stimulering. På grund af dens lille størrelse kræver en Malteser naturligvis ikke lige så meget motion som f.eks. en stor Golden Retriever, men derfor skal den stadig stimuleres på daglig basis. Hvis du sørger for at gå en god tur med den hver dag, så vil den højst sandsynligt være fint tilfreds. Det er også en god ide at stimulere den mentalt med træning, såsom f.eks. lydighedstræning eller agility.

Opdragelse af din Malteser

De fire første måneder af din Maltesers liv er altafgørende for hvordan den bliver som voksen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at socialisere hunden så meget som muligt i de første fire måneder. Måden du socialiserer den på er ved at give den så mange gode oplevelser som overhovedet muligt med andre mennesker og dyr. Ved at gøre dette får du en afbalanceret hund som voksen.

Udover at socialisere hunden er det naturligvis også en god ide, at lære den hvad den må og hvad den ikke må. Uanset hvad det er du gerne vil lære hunden, så huske på at opdrage den ved at belønne den, når den gør noget rigtigt, og aldrig ved at skælde den ud, når den gør noget forkert.

Hvor gammel bliver en Malteser?

En Malteser er generelt en sund og rask hund, som typisk vil blive mellem 12 – 14 år gammel.

Sådan ser en Malteser ud

En Malteser er en lille sød hund, som typisk vil veje mellem 1 – 3 kg og højst blive 25 cm høj. Den har et sødt ansigt med bløde flagrende øre. Malteseren kommer kun i en enkelt farve og det er hvid. Dens pels er super blød og elegant. Kroppen er også meget velproportioneret og den har generelt et meget elegant look.

Pleje af din Malteser

I forhold til pleje er en Malteser noget mere krævende end mange andre hunderacer. Pelsen skal børstes dagligt, så der ikke dannes knuder. Derudover skal den også bades på fast basis for at holde den ren og hygiejnisk. Når du bader den, bør du også huske at bruge en hundeshampoo og balsam for optimale resultater. Derudover skal håret omkring øjnene også renses dagligt, da der ellers vil opstå pletter fra tårer. Udover det skal du blot huske at børste dens tænder, trimme dens negle og holde øje med dens øre. Tænderne bør du minimum børste to gange om ugen, men gerne dagligt, hvis du vil undgå dårlige ånde. Neglene skal trimmes en gang om måneden. Måske skal de trimmes oftere eller sjældnere, det kommer an på hvor meget neglene på naturligvis bliver slebet ned. Sidst men ikke mindst skal du holde øje med om der er opbygning af ørevoks i ørene. Er der for stor en opbygning kan det nemlig resultere i en træls øreinfektion.