En Mops er en kærlighedsfyldt hund, som elsker sin familie mere end noget andet. Den er legesyg og tillidsfuld. Den er er velkendt for sit søde ansigt og en lille krop, hvilket også har gjort den til en meget populær hund. Er du på udkig efter at udvide din familie med en sød Mops? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden har vi mange søde Mops til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der passer helt perfekt ind i lige netop din familie. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne søde hunderace, som er gode at vide, inden du beslutter dig for at købe en Mops til din familie.

Overordnet om hunderacen Mops

Her er nogle overordnet punkter omkring denne søde hunderace:

 • En Mops er en selskabshund
 • Der er ikke store krav hvad angår motion
 • Den fælder dog rimeligt meget
 • Den bliver nemt overvægtig
 • Har en tendens til at snorke
 • Den kan blive op til 15 år gammel

Den spændende historie bag racen Mops

Oprindeligt stammer racen Mops fra Kina, hvor kejserne værdsatte dem meget højt. Her blev en Mops behandlet som en konge og nogle gange ville en Mops endda have personlige livvagter. I begyndelsen af det 16. århundrede begyndte Kina at handle med forskellige Europæiske lande og her blev racen først solgt til handelsmænd fra Holland. Her blev racen også hurtigt meget populær, hvilket hurtigt udbredte den til resten af verdenen. I dag er det en ekstremt populær race hele verdenen over.

En Mops er en fantastisk familiehund

En Mops har det typisk godt med alle og er en rendyrket selskabshund. Den vil gerne med familien rundt overalt og elsker at få opmærksomhed fra sine ejere mere end noget andet. Derfor er det også vigtigt, at man som ejer af en Mops, er klar på at give den en masse opmærksomhed. Den er nemlig meget følsom og kan hurtigt blive trist, hvis den føler at dens ejere ikke giver den opmærksomhed. Derfor håndterer den også at være alene meget dårligt, så det er vigtigt, at du ikke efterlader den derhjemme i for lang tid ad gangen.

Den er fuld af energi og elsker at lege. Den er derfor også den perfekte hund til børnefamilier. Den elsker at lege med børnene og få opmærksomhed, og bliver kun meget sjældent aggressiv. Dog skal du naturligvis stadig sørge for at lære både barnet og hunden hvordan de skal agere når de leger sammen. Den gider dog typisk ikke lege der inkluderer at den skal hente en bold.

Forskning har også vist, at det er specielt godt for børn at vokse op med en hund i familien. Det giver dem bedre empati-evner og minimerer stress. Derudover kan hunden hurtigt blive barnets trofaste ven, som de altid kan slappe af med efter en lang dag i skolen. Det at lære allerede i en tidlig alder, hvordan man passer på et andet levende liv og fodrer det, er nemlig ekstremt godt for et lille barn.

Motion og stimulering når du har en Mops

En Mops er den perfekte hund for dig, som ikke ønsker at hund der kræver meget motion og stimulering. Det er nemlig en rolig, stille og rimeligt inaktiv hunderace, som med glæde vil tilbringe en stor del af dagen i sofaen. Den elsker dog stadig at komme på gåtur og du skal naturligvis også stadig give den en daglig gåtur.

Mopsen er også meget glad for at spise og har en tendens til at blive overvægtig. Derfor er det vigtigt at du holder øje med dens kost og at du giver den nok motion til at den stadig kan holde formen i top.

Opdragelse af din Mops

Hvad angår opdragelsen af din Mops, så er specielt de første fire måneder af dens liv vigtige. Disse fire måneder har nemlig en stor betydning for hvordan din Mops bliver som fuldvoksen. Du skal derfor sørge for at socialisere din Mops så meget som muligt i disse fire måneder. Det gør du ved at give den så mange gode oplevelser med andre hunde og mennesker som muligt, så den lærer at de ikke er farlige og ikke vil skade den. Ved at gøre dette får du en afbalanceret og tillidsfuld Mops, som er nem at have med rundt.

Derudover er det også en god ide at tage den med til hundetræning eller at lære den nogle simple tricks derhjemme. En Mops er nemlig intelligent og elsker at lære nye ting. Derudover er det en god måde at holde dem stimuleret på og at forbedre dens sociale evner.

Sygdomme der kan forekomme for en Mops

Generelt set er en Mops en meget sund hunderace, som oftest vil leve et langt og sundt liv. Den har dog, som alle andre hunderacer, nogle sygdomme den er mere tilbøjelig til at få. Derfor er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på disse sygdomme, så du kan opdage det hurtigt, hvis den begynder at vise tegn på en af dem. Her er de sygdomme du skal være opmærksom på:

 • Epilepsi
 • Hoftedysplasi
 • Patellar Luxation
 • Mops encephalitis
 • Legg-Perthes sygdom

Dog er det som sagt generelt en sunde hunderace, som typisk vil blive et sted mellem 12 – 15 år gammel.

Sådan ser en Mops hund / hundehvalp ud

En Mops har et sjovt og utroligt sødt ansigt. Den har mange dybe rynker i ansigt, smukke øjne og en ikonisk flad næse. Dens nederste tænder har også en tendens til at danne lidt underbid, hvilket bare gør denne klovnede hund endnu sødere. Den har en kort pels, som er sort eller brunlig. Det er en lille hund, som vil veje mellem 6 – 8 kg og maksimalt blive 30 cm høj.

Pleje af din Mops

En Mops fælder meget, men den kræver ikke specielt meget pelspleje. Alt pelspleje den kræver er at blive børstet på fast basis. Derudover er det også en god ide at investere i en god støvsuger, da den kommer til at fælde meget. Udover at børste pelsen er det også en god ide, at giver den et bad med hundeshampoo en gang imellem. Efter den har fået et bad er det vigtigt, at du tørrer dens rynker grundigt.

Derudover skal du naturligvis også sørge for tandpleje, trimning af negle og at kontrollere dens ører. Tænderne skal børstes mindst to gange om ugen, men gerne dagligt, hvis du vil undgå dårlige ånde og holde dens orale hygiejne i top. Neglene skal klippes på fat basis, så de ikke bliver for lange. Bliver de for lange vil det nemlig begynde at gøre onde på hunden. Sidst skal du kontrollere ørerne for snavs og rengøre dem, så der ikke dannes en øreinfektion.

Passer dig og en Mops godt sammen?

Hvis du tror, at dig og en Mops vil være helt perfekte sammen, så er det bare med at kigge siden her igennem. Der er mange Mops til salg at finde, så du kan uden tvivl finde en der er helt perfekt til din familie.