En Pomeranian er en lille energisk hund, som er meget intelligent og har en stor personlighed. Den er dog mere end blot end selskabshund, den har nemlig et stort hjerte og er meget loyal overfor sin familie. Er du på udkig efter at udvide familien med en sød Pomeranian? Så er du landet det helt rigtige sted. Her på siden har vi mange søde Pomeranians salg og du vil uden tvivl kunne finde en der er helt perfekt til din familie. Nedenunder kan du læse mere om denne spændende hunderace, so er godt at vide inden du beslutter dig for at købe en.

Overordnet om hunderacen Pomeranian

Her er nogle overordnet punkter om denne fantastiske hunderace:

 • Den har et stort hjerte og er meget intelligent
 • Den er en ægte selskabshund, som elsker at hygge
 • Den kræver meget socialisering
 • Den er meget stædig
 • Den kan blive helt op til 16 år gammel
 • Den vejer blot mellem 2 – 4 kg

Den spændende historie bag racen Pomeranian

En Pomeranian er en af de hunderacer, som vi kan følge rimeligt allerlængst tilbage i historien. I gamle dage blev de kaldt for ulvehunde, som så senere hen ændrede sig til spidshunde. Racen Pomeranian stammer også fra den mellemstore spidshund, som dog dengang var en meget anerledes hund. Dengang veje de op til 15 kg og var altså dermed meget større. De blev også også brugt til ting som slædekørsel og som vaghund. I det 17. århundrede blev den solgt til den Engelske Dronning, men hun var ikke fan af hunden, da den var for stor til at være en god selskabshund.

Over de næste 100 år avlede med derfor på hunden for at skabe den perfekte selskabshund, hvilken resulterede i den Pomeranian vi kender i dag. Da de havde udviklet den fremstillende dronning Victoria af England den og her blev den hurtigt meget populær over hele Europa.

En Pomeranian er en fantastisk familiehund

En Pomeranian er en rigtig bamsehund, hvis søde udseende kun overgås af dens store hjerte. En Pomeranian er den mindste i spids familien. Med en Pomeranian får man en fantastisk lille hund, som er meget loyal og elsker sin familie utroligt højt. Det er også en af grundene til at den er så populær. En Pomeranian kræver meget energi og tid, da den helst gerne vil være sammen med dig døgnet rundt. Som en af de få hunde kan den nemlig godt lide af separationsangst, ligesom et barn der bliver efterladt i børnehaven for første gang. Derfor kræver en Pomeranian, at du kan være sammen med den det meste af døgnet.

En Pomranian er ikke specielt glad for børn og derfor ikke så god en hund for børnefamilier. Selvom den ligner en lille bamsehund, så kan den godt bide sig fra, hvis den synes børnene er for bilde. Generelt vil den heller ikke opbygge et tæt bånd til børn fordi den synes at de er for vilde. Derudover er der også det, at hunden er så lille, at den er meget skrøbelig. Derfor kan børn godt ved et uheld komme til at skade den, hvilket hvis man er uheldig kan resultere i at hunden bider barnet. Generelt er helt små børn og en Pomeranian altså med andre ord ikke en god kombination.

Motion og stimulering når du har en Pomeranian

Selvom en Pomeranian er en lille hund, så er den sprængfyldt med energi. Du kan altså godt forberede dig på at få et familiemedlem, som kommer til at være meget aktiv. Det er dog en lille hund og derfor kræver den naturligvis ikke lige så meget motion som f.eks. en stor Golden Retriever. En daglig gåtur på en halv time vil typisk være nok til at holde den glad og i god form.

Den kan dog sagtens holde til at gå længere og det vil den også meget gerne. Den nyder lange gåture i skoven og generelt at komme ud og opleve verdenen. Da det er en lille hund, kan den dog lide af skader, så hvis du planlægger at have den ude i mange timer hver eneste dag, så er en Pomeranien ikke et godt valg for dig.

Udover at give den fysisk træning er mental stimulering også vigtigt for en Pomeranian. En Pomeranian er nemlig en intelligent hund, som godt kan lide at blive mentalt udfordret. Den er specielt dygtig til agility, men kan sagtens tages med til alle former for hundetræning. Den elsker at lære, så den synes både det er sjovt og udmattende. Det er altså også en god måde at trætte hunden lidt ud på, så den gerne bare vil slappe af når den kommer hjem. Vil du helst ikke til hundetræning kan du også udfordre den mentalt ved at lære den små tricks derhjemme eller give den små udfordringer.

Opdragelse af din Pomeranian

Specielt de første fire måneder af din Pomranians liv er vigtige. De første fire måneder er nemlig meget definerede for hvordan din Pomaranian bliver som fuldvoksen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at socialisere din Pomeranian, da det vil resultere i en afbalanceret Pomeranian, som ikke er bange for at møde fremmede. Det gør du ved at give den så mange gode oplevelser med andre mennesker og dyr som overhovedet muligt. Det er hvad opdrættere kalder for socialisering. Derudover er det naturligvis også en god ide at tage den med til hundetræning, da det er en god måde at få brugt noget energi og lade den have det sjovt med andre hunde.

Sygdomme der kan forekomme for en Pomeranian

Generelt er en Pomeranian en meget sund hunderace, som højst sandsynligt vil leve et langt og sundt liv. Den har dog nogle sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få. Det betyder ikke at den får dem, men det er vigtigt, at du er opmærksom på disse, så du kan opdage det hurtigt hvis den begynder at vise tegn på en af dem. Det er de følgende sygdomme du skal være ekstra opmærksom på:

 • Allergier
 • Øjenproblemer
 • Hoftedysplasi
 • Patellar Luxation
 • Legg-Perthes Sygdom

Generelt set er det dog en sund hunderace, som du kan forvente bliver et sted mellem 12 – 16 år gammel.

Sådan ser en Pomeranian hund / hundehvalp ud

En Pomeranian ligner en sød omvandrende og lille bamse. Den har en meget blød pels og et flot smil, samt smukke øjne. Den vil typisk kun veje mellem 2 – 3 kg og være 18 – 30 cm lang langs ryggen. Den kan findes i mange forskellige farver, som bl.a. sort, hvid, brun, grå, creme, broget og flere forskellige kombinationer af de ovenstående farver.

Pleje af din Pomeranian

En Pomeranian kræver også en del pelspleje på grund af dens flotte store pels. Det er derfor også noget du skal overveje inden du køber en Pomeranian – om du har tiden til at børste pelsen og holde den vedlige. En fordel er dog, at den ikke kræver at komme i bad specielt ofte. Den lugter næsten aldrig af hund på trods af dens pels. Når du får din Pomeranian er det vigtigt, at du begynder med dens pelspleje lige fra start af, så den vænner sig til det. Prøv at gøre det til noget hyggeligt, så det bliver dejligt nemt at gøre fremadrettet.

Udover pelsen skal du naturligvis også pleje dens tænder, negle og øre. Tænder skal børstes minimum to gange om ugen, men gerne oftere, hvis du vil undgå dårlige ånde. Derudover skal neglene trimmes ca. en gang om måneden eller bare generelt når de er ved at blive så lange at man kan høre dem klikke når den går hen over stuegulvet. Ørerne skal du blot holde øje med for rødme og opbygning af ørevoks, da det kan være et tegn på øreinfektion.

Passer dig og en Pomeranian godt sammen?

Tror du at dig og en Pomeranian passer helt perfekt sammen? Så er du kommet til den helt rigtige side. Vi har som sagt mange Pomeranian-hunde til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der passer helt perfekt til din familie.

Hvis du stadig mener, at en Pomeranian er den rigtige hund for dig efter du har læst den ovenstående tekst, så er det bare med at få købt en. Du vil uden tvivl blive glad for at have den lille energibombe gående derhjemme, så længe du sørger for at være meget sammen med den og at give den nok motion.