En Rottweiler er en stor og stærk hund, som kræver meget træning og socialisering. Sørger du dog for dette, får du en fantastisk familiehund, som vil beskytte familien og som har et stort hjerte. Er du på udkig efter at udvide familien med en Rottweiler, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har mange Rottweilers til salg, så du vil uden tvivl kunne finde den helt perfekte Rottweiler her. Nedenunder kan du læse flere informationer, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en Rottweiler.

Overordnet om hunderacen Rottweiler

Her er nogle overordnet punkter omkring denne unikke hunderace:

 • Rottweileren kræver meget træning og socialisering, samt en bestemt ejer
 • Den fælder meget om foråret og efteråret
 • Har en tendens til at snorke
 • Bliver typisk mellem 8 – 11 år gammel
 • Det er en stor hund, som kan veje helt op til 60 kg

Den spændende historie bag Rottweileren

Oprindeligt nedstammer Rottweilere fra Molosser, som drev kvæg for Romerne imens de var ude og erobre verdenen. I takt med at hæren erobrede nye områder ville disse Molosser hunde parre sig med de hunde i de områder og der blev dermed skabt mange nye racer i denne periode Et af disse områder var byen das Rote Wil og det var her Rottweileren blev opdaget. I takt med udvidelsen af jernbanen uddøde Rottweileren næsten, men i 1901 blev den første racestandard for Rottweileren nedskrevet og det har sidenhen været en populær hund.

En Rottweiler er en fantastisk familiehund så længe den får den nødvendige træning og socialisering

En Rottweiler er rolig, tryg og meget selvsikker. Det tager lidt tid før den accepterer fremmede, da den gerne lige vil se fremmede an først. Overfor familien vil en Rottweiler være meget loyal og vil helst gerne følge med sine ejere rundt overalt. Det er også en intelligent hund, som godt kan lide træning. Derfor er en Rottweiler også en hund, som kræver at du som ejer er forberedt på at give den rigeligt med træning og er god til at stå fast. Sørger man ikke for at træne og socialisere sin hund ender man nemlig muligvis med en aggressiv Rottweiler, hvilket helst skal undgås.

En Rottweiler har det godt sammen med familiens børn og vil være meget beskyttende overfor børnene. Det er dog en stor hund, som ved et uheld kan komme til at skade børnene. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at lære både børnene og hunden hvordan de skal agere når de leger sammen. Når Rottweileren sover eller spiser, bør børnene f.eks. lære, at de ikke skal gå hen til den.

Motion og stimulering når du har en Rottweiler

Det er altafgørende, at Rottweileren får lov til at bo sammen med familien. Hvis den bare skal passe sig selv ude i en baggård, vil den nemlig blive ensom, hvilket kan resultere i aggressiv og destruktiv adfærd. En Rottweiler kræver på trods af sin størrelse ikke specielt meget motion. Et par daglige gåture på 10-20 minutter vil være fint for den moderate aktive Rottweiler. Derudover er det en god ide at stimulere den mentalt gennem træning. Den er ivrig efter at lære ting og det er også en god måde, at danne et meget tæt forhold til hunden.

Opdragelse af din Rottweiler

Når det gælder opdragelse af din Rottweiler er det specielt vigtigt, at du sørger for at socialisere hunden. Det gør du ved at sørge for at give den så mange positive oplevelser som muligt med andre dyr og mennesker. Ved at socialisere den så tidligt som muligt og så meget som muligt får du en Rottweiler, som vil have det godt med fremmede og ikke være unødvendigt aggressiv.

Sygdomme der kan forekomme for en Rottweiler

Generelt er Rottweileren en sund hunderace, men der er en række sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få end andre. Derfor er det ekstra vigtigt, at du er opmærksom på disse sygdomme, så du kan agere hurtigt, hvis hunden begynder at vise tegn på en af disse sygdomme. Det er de følgende sygdomme du skal være opmærksom på:

 • Osteosarkom
 • Hypothyroidisme
 • Hofteledsdysplasi
 • Albueledsdysplasi
 • Vokseværk
 • Mavedrejning

Som sagt er den dog generelt en sund hunderace som typisk bliver mellem 8 – 11 år gammel.

Pleje af din Rottweiler

Du skal børste din Rottweiler en gang om ugen for at fjerne døde hår. Derudover skal du børste dens tænder mindst to gange om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde. Du skal også klippe dens negle et par gange om måneden, hvis hunden ikke slider dem op naturligt. Det er også vigtigt, at du holder øje med dens øre, så der ikke dannes øreinfektion. Generelt er det vigtigt med en Rottweiler, at du holder den ren og soigneret allerede fra den er helt lille.