En Schæferhund er en ekstremt populær hunderace og det er egentligt heller ikke svært at forstå hvorfor. Den er super klog og en af de nemmeste hunderacer at træne. Den skal dog også have meget motion, så det kræver, at man er forberedt på at give den alt den motion den har brug for. Hvis ikke man gør dette vil den typisk blive anspændt og destruktiv, fordi den keder sig og har en masse indelukket energi den ikke kan få brugt. Er du på udkig efter at udvide familien med en fantastisk Schæferhund? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har mange Schæferhunde til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der passer helt perfekt til lige præcis din familie. Nedenunder kan du læser flere informationer om denne spændende hunderace, som er gode at vide inden du beslutter dig for at købe en Schæferhund.

Overordnet om hunderacen Schæferhund

Her er nogle overordnet punkter om denne fantastiske hunderace:

 • Den er meget intelligent og fyldt med kærlighed
 • Den er meget modig og loyal overfor sin ejer
 • Dens loyalitet gør den også til en specielt god tjenestehund
 • Den er vildt god til at lære nye ting
 • Vil typisk blive mellem 10 – 14 år gammel
 • Kan veje op til 43 kg

Den spændende historie bag Schæferhunden

I 1899 kom Schæferen til Tyskland, da man havde ledt meget efter en arbejdsom, loyal og klog hund, som kunne fungere som arbejdshund. Den første Schæfer der ankom til Tyskland fik navnet ”Horand”. Der gik heller ikke lang tid før den unikke hunderace blev meget populær hele verdenen over. Sidenhen har den fortsat med at være populær og er i dag en elsket familiehund i mange millioner hjem verdenen over.

En Schæferhund er en fantastisk familiehund

En Schæfer har en reserveret personlighed, men er næsten aldrig aggressiv. Der vil gå længere tid før du danner et tæt forhold med en Schæfer, men når først den ser dig som sin ven, så har du en loyal ven for livet. Schæferen er nemlig en af de mest loyale hunde der findes. Derfor er de også meget beskyttende overfor sin familie, hvilket gør dem til en populær vagthund. Hvis den føler, at du er i fare, så er den ikke bange for at slå til. Derfor er det også vigtigt at sørge for at socialisere hunden.

Da den er så intelligent som der er, elsker den også at have et job den skal udføre. Schæferen kan trænes til næsten alt, så det betyder ikke rigtigt noget hvad opgaven er, så længe den har en opgave. Når først Schæferen har dannet et tæt forhold til dig, så er du hele dens verden. Derfor er den dårlig til at være alene i lang tid. Den er meget social og har brug for sin ejer.

En Schæferhund kan sagtens være en helt fantastisk hund for børnefamilier. Så længe du sørger for at socialisere den allerede fra en tidlig alder, og den har haft en masse sjove oplevelser med børn, så har den intet problem med at have børn løbende rundt. Det er dog en stor hund, som stadig ved et uheld kan komme til at vælte et barn eller i en vild lege komme til at løbe ind i et barn. Derfor er det naturligvis stadig vigtigt, at du sørger for at fortælle både barnet og hunden hvordan de skal agere, når de leger sammen. En Schæferhund kan også sagtens lære at have det godt sammen med andre børn. Hvis du har en anden hund, eller en kat, behøver det derfor ikke at være et problem.

Alt i alt er der altså ikke nogen tvivl om, at en Schæferhund er en fantastisk familiehund. Den har det både godt med andre dyr og børn, og er en meget loyal følgesvend.

Motion og stimulering når du har en Schæferhund

En Schæferhund er bygget til at være aktiv og kræver meget motion og stimulering. De er meget intelligente og fyldte med energi. Hvis du ikke sørger for at give den lige så meget motion som den har brug for, så vil du uden tvivl ende med problemer. Den vil blive meget afspændt og destruktiv, fordi den keder sig og har en masse energi den ikke kan komme af med. Denne kedsomhed vil altså resultere i uønsket adfærd, som bl.a. tyggen og gøen. Det er altså derfor vigtigt, at du sørger for at give den lange gåture hver dag og meget gerne tager den med ud på løbeture. Det kan den sagtens holde til.

Derudover er det også vigtigt at simulere den mentalt. Den er meget klog og har brug for at blive mentalt udfordret for ikke at kede sig. Du kan f.eks. tage den med til lydighedstræning eller agilitytræning. Hvis ikke du ønsker at tage den med til hundetræning kan du også lære den forskellige tricks og give den mentale udfordringer derhjemme.

Opdragelse af din Schæferhund

Specielt de første fire måneder af din Schæferhunds liv er meget vigtige. De vil nemlig have en afgørende betydning for hvordan din Schæferhund bliver som fuldvoksen. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at socialisere den så meget som muligt i denne unge alder, da det vil resultere i en afbalanceret voksen Schæferhund, som ikke er aggressiv eller bange for at møde fremmede. Måden du gør dette er helt simpelt ved at give den så mange gode oplevelser med andre mennesker og dyr som muligt. Det er helt basalt hvad en opdrætter kalder for socialisering.

Derudover er det også altid en kæmpe fordel at tage den med til lydighedstræning. Det vil både betyde at du får en mere lydig Schæferhund, hvilket er en stor fordel, men er også den perfekte mulighed for virkelig at danne et tæt forhold med hunden.

Sygdomme der kan forekomme for en Schæferhund

Generelt er en Schæferhund en meget sund hunderace, som oftest vil leve et langt og sundt liv. Der er dog nogle sygdomsproblemer, som den er mere tilbøjelig til at få. Det betyder ikke at den får en af dem, men det er vigtigt at du er ekstra opmærksom på disse, da du så kan opdage dem hurtigt hvis hunden begynder at vise symptomer på en af dem. Det er de følgende sygdomme du bør være opmærksom på:

 • Albuedysplasi
 • Hoftedysplasi
 • Allergier
 • Degerativ myelopati
 • Gastrisk dilatation-volvulus

Generelt er det dog som sagt en meget sund hunderace, som du kan forvente bliver mellem 10 – 14 år gammel.

Sådan ser en Schæferhund ud

En Schæferhund er en atletisk og stærk hund, som er bygget til at arbejde og være aktiv. Dens krop er meget velproportioneret og hovedet er bredt med en spids snude. Ørerne står typisk lige op i vejret. Ryggen er meget muskuløs og lige. Pelsen på en Schæferhund kan variere meget. Nogle har en lang pels, mens andre er helt korte. Derudover kan farven på pelsen også variere meget. Den perfekte Schæferhund har en ydrepels med lige og tætte hår, samt en bølget underpels.

Nogle af de farver pelsen findes i er: sort og fløde, sort og tan, sort og grå, grå, hvis, zobel.

Pleje af din Schæferhund

En ting du skal være opmærksom på inden du køber en Schæferhund er, at den fælder vildt meget. Hvis du ejer en Schæferhund kan du altså lige så godt acceptere, at der vil være hundehår overalt i boligen og på dit tøj. Man kan ikke undgå fældningen på nogen måde, så det er bare noget man må acceptere, hvis man vil have en Schæferhund. Det er dog en god ide at børste hundens pels to gange om ugen.

Derudover skal du også pleje hundens tænder, negle og ører. Tænderne skal børstes mindst to gange om ugen, men gerne dagligt hvis du vil undgå dårlige ånde. Schæferhunde elsker at tygge og gør meget ar arbejdet med at holde deres tænder stærke og rene, men de kræver altså stadig den tandbørstning. Derudover skal du klippe dens negle ca. en gang om måneden, alt efter hvor meget hunden på naturligvis nedsliber sine negle. Sidst, skal du kontrollere dens øre for rødme eller opbygning af ørevoks. Dette kan nemlig være et tegn på en øreinfektion, hvilket man naturligvis gerne vil have rettet op på hurtigst muligt.

Er dig og en Schæferhund det perfekte match?

Hvis du mener at dig og en Schæferhund er det perfekte match, så er du kommet til den helt rigtige side. Vi har som sagt mange Schæferhunde til salg og er ikke et sekund i tvivl om, at du kan finde den perfekte Schæferhund til lige præcis dit hjem.

Hvis du efter at have læst denne tekst igennem føler at det er den perfekte hund til din livsstil og det du søger, så er det bare med at få købt en sød lille Schæferhund til dit hjem. Her vil du få den mest loyale ven, som også vil bidrage med glæde og god energi.