Shih Tzu er en af de mest populære hunderacer i Danmark og med dens utroligt søde udseende er det egentligt heller ikke svært at forstå. Den har en blød og lang pels, samt et stort hjerte. Det er også en meget gammel race, som har eksisteret i mange århundrede. Er du på udkig efter at udvide familien med en sød Shih Tzu? Så er du landet det helt rigtige sted. Vi har mange Shih Tzus til salg på vores side, så du kan uden tvivl finde en til din familie her. Nedenunder kan du læse flere informationer om denne unikke hunderace.

Overordnet om hunderacen Shih Tzu

Her er nogle overordnet punkter om denne unikke hunderace:

  • Har en lang og blød pels
  • Er intelligent, sød og fyldt med kærlighed
  • Kræver ikke meget motion, så er også god til dig der bor i lejlighed
  • Den fælder ikke specielt meget
  • Kan blive helt op til 17 år gammel

Den spændende historie bag racen Shih Tzu

Shih Tzuen er en af de ældste hunderacer i verdenen. Knogler man har fundet i Kina, har bevist, at hunden eksisterede helt tilbage i 8000 f.Kr. Det er over 10.000 år siden! Det antages, at hunden dengang blev brugt som ledsager og vagthund til munke. Det var først i 1950’erne, at den blev mere udbredt i hele verdenen. I dag er den en meget populær hund på tværs af hele verdenen.

En Shih Tzu er en fantastisk familiehund

En Shih Tzu er en god familiehund. Den er fyldt med kærlighed og vil gerne være sammen med dig døgnet rundt. Det er også en meget opmærksomhedskrævende hund, som helst gerne vil nusse dagen lang. Derfor er det også vigtigt, at man ved at man har tid til at være meget sammen med hunden, da den ellers kan blive ensom.

En Shih Tzu er god med børn, men kun hvis man sørger for at lære børnene hvordan de skal opføre sig, når de leger med hunden. Den er nemlig meget skrøbelig og følsom, så det er vigtigt, at børnene ved hvordan de skal behandle den.

Motion og stimulering når du har en Shih Tzu

En Shih Tzu kræver ikke specielt meget motion. Men den kræver naturligvis stadig en lille smule. Den behøver ikke at bo i et hus med en have, og er derfor også et godt valg til dig der bor i lejlighed. Men du bør dog som minimum give den tre gåture dagligt på mindst 20 minutter hver. Gør du dette kommer du til at have en glad og tilfredsstillet Shih Tzu, som du vil elske at have boende derhjemme.

Opdragelse af din Shih Tzu

De første fire måneder af din Shih Tzu’s liv er specielt vigtige. De første fire måneder er nemlig meget definerende for hvordan din hund bliver som voksen. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at give din hunds så mange gode oplevelser med andre dyr og mennesker som overhovedet muligt. Ved at gøre dette får du en afbalanceret hund, som ikke er bange for at møde fremmede.

Derudover er det en god ide at tage den med til træning. En Shih Tzu er dog kendt for at være en diva, så den er måske svær at komme i gang med, men hvis du er tålmodig, vil den begynde at elske sin træning.

Sygdomme der kan forekomme for en Shih Tzu

En Shih Tzu kan lide af nogle forskellige sundhedsmæssige problemer. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på disse forskellige sygdomme. Inden du køber en Shih Tzu, skal du altid være opmærksom på at sørge for at opdrætteren tilbyder sundhedsgaranti på hunden. De sygdomme du skal være opmærksom på, er de følgende:

  • Skæve eller manglende tænder
  • Tygge sygdom
  • Luxerende Patellas
  • Nyredysplasi
  • Øjenlidelser og progressiv retinalt atrofi

Typisk vil en Shih Tzu dog blive mellem 12 – 17 år gammel.

Pleje af din Shih Tzu

Det er krævende at holde en Shih Tzu ren og smuk. Den har en lang og tynd pels, som det er vigtigt at du holder ren. Først og fremmest er det vigtigt, at du børster dens hår på daglig basis, så der ikke dannes knuder i pelsen. Derudover skal den bades på fast basis. Gerne en gang om ugen med hundeshampoo. Hvis du virkelig gerne vil holde pelsen pæn, er det en god ide at sende den til en professionel hundefrisør.

Er det for meget arbejde med pelsen er det en mulighed at klippe dens pels helt kort. Så mister den naturligvis sin lange bløde pels, men til gengæld forsvinder alt det krævende pelsarbejde også.

Derudover skal du naturligvis også børste dens tænder, trimme dens negle og holde øje med dens øre. Tænderne skal mindst børstes to gange om ugen, neglene skal holdes korte og ørene skal holdes rene, så du undgår øreinfektion.