Mange forelsker sig hurtigt i en Siberian Husky’s utroligt flotte udseende. Den ligner på mange punkter en ulv og udstråler natur og nordiske gener. Den er en utroligt kærlig hund, som vil være loyal overfor sin familie og nyde at være sammen med familien. Er du på udkig efter at udvide familien med en Siberian Husky? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har mange Siberian Husky’s til salg og her kan du uden tvivl finde en der er helt perfekt til din familie. Nedenunder kan du læse mere om denne unikke hunderace.

Overordnet om hunderacen Siberian Husky

Her er nogle overordnet punkter om denne unikke hunderace:

  • En meget blid og kærlig hund
  • Er meget venlig og social overfor fremmede
  • Elsker at komme ud og udforske verdenen
  • Derfor har den også tendens til at stikke af hjemmefra
  • Vil typisk blive op til 15 år gammel
  • Fælder meget, men er til gengæld let hvad angår pleje

Den spændende historie bag hunderacen Siberian Husky

Du kender sikker denne smukke hunderace fra film, hvor den er en slæbehund i iskolde omgivelser. Dette er også meget passende, da dette uden tvivl har været en vigtig funktion gennem hundens historie. Imponerende nok er Siberian Husky dog en af verdens ældste hunderacer og stammer oprindeligt fra Chucksi-folket fra Nordøst Asien. Her blev den brug som jagt og læshund, men også som en elsket familiehund. Den sov bl.a. med børnene, da den gave børnene varme i kolde tider.

En Siberian Husky er en fantastisk familiehund

Siberian Husky’s er meget venlige og kærlige, og der gemmer sig en helt fantastisk familiehund inde i enhver Siberian Husky. Samtidigt er den ikke kærlig på en klæbende måde, men sætter også meget pris på bare at være sig selv. Den kan sagtens være hjemme alene i en stund, men naturligvis ikke i længere perioder. Den har stadig brug for at være sammen med sin familie. For børnefamilier er en Siberian Husky også et godt valg. De har det meget godt sammen med børn af alle strørrelser og er meget tolerante overfor de små børn.

En ting man skal være opmærksom på, hvis man har en Siberian Husky er, at den elsker at komme ud og opleve verdenen. Derfor er den meget tilbøjelig til at stikke af hjemmefra, hvis den ser muligheden for at gøre det. Du skal derfor sørge for at have din have godt hegnet ind.

Motion og stimulering når du har en Siberian Husky

En Siberian Husky er en meget atletisk og energisk hunde, som kræver meget motion. Den foretrækker også, at den har en opgave der skal udføres imens den dyrker motionen. Når du har en Siberian Husky, så er det meget vigtigt, at du sørger for at give den nok med motion og stimulering, da den ellers vil begynde at kede sig, hvilket godt kan resultere i uønsket destruktiv adfærd. Du bør som minimum sørge for at give den 60 minutters gåtur om dagen, men meget gerne mere end det. Det bedste du kan gøre, er at give den de 60 minutters fysisk træning, samtidigt med at du også fokusere på at give den noget mentalt træning. På den måde får du en hund, som får brugt sin energi og derfor er en fantastisk rolig familiehund.

Opdragelse af din Siberian Husky

Vedrørende opdragelse af din nye hund er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at socialisere hunden inden for de første 4 måneder. De første fire måneder er ekstremt vigtigt for hvordan en hund bliver som voksen. Derudover er det også en god ide at træne med hunden, så du kan lære den nye tricks. På grund af dens størrelse og energi har den det ikke godt i en lejlighed. Den har brug for noget albueplads. Nøgleordene når du skal træne din hund er bare: tålmodighed, belønning, konsekvent og fastholdende.

Sygdomme der kan forekomme for en Siberian Husky

Generelt set er dette en meget rask hunderace, som typisk vil leve et langt liv uden nogle alvorlige sygdomme. Der er dog nogle sygdomme den er mere tilbøjelig til at få. Derfor er det vigtigt, at du lige er ekstra opmærksom på disse. Det er de følgende sygdomme der er tale om:

  • Grå stær
  • Hornhindedystrofi
  • Progressiv Retinal Atrofi

Heldigvis er det dog sjældent at den bliver udsat for sådan en sygdom, og du kan sagtens forvente, at din Siberian Husky bliver et sted mellem 12 – 15 år gammel.

Pleje af din Siberian Husky

En Siberian Husky er en meget hygiejnisk hund, som primært renser sig selv. De behøver heller ikke et bad på fast basis, ligesom mange andre hunde gør, da deres pels ikke har en tendens til at lugte af hund. Selvfølelig skal du dog vaske den, hvis den har været ude og lege i mudder eller lignende. Derudover skal du holde øje med negle, tænder og øre.