I det 18. århundrede blev den hunde skabt til at være kamphund, men heldigvis er dette langt fra tilfældet længere. I dag er den nemlig en populær familiehund på grund af sit søde udseende og store kærlighed til børn. Er du på udkig efter at udvide familien med en sød Staffordshire Bull Terrier? Så er denne side det helt rigtige sted for dig. Vi har nemlig mange Staffordshire Bull Terriers til salg, så du vil uden tvivl kunne finde en der er helt perfekt til lige præcis din familie. Nedenunder kan du læse flere spændende informationer om denne unikke hunderace, som er gode at vide, inden du beslutter dig for at købe en.

Overordnet om hunderacen Staffordshire Bull Terrier

Her er nogle overordnet punkter, som definerer denne unikke hunderace:

 • Staffordshire Bull Terrier er en god familiehund
 • Den er perfekt til børnefamilier
 • Den er lille, men meget muskuløs
 • Egner sig til at bo i lejlighed, så længe man giver den nok motion
 • Kan blive helt op til 16 år gammel
 • Kan veje op til 15,4 kg

Den spændende historie bag racen Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrieren kommer fra England og er navngivet efter det område, hvor den blev fremavlet. En af dens forfædre er bulldoggen og den blev skabt i håbet om at lave en hurtig og lille kamphund, som stadig ville være god med mennesker. Derfor avlede man denne hund på Bulldog’en og lokale Terrieracer, hvilket resulterede i den Staffordshire Bull Terrier vi kender i dag.

En Staffordshire Bull Terrier er en fantastisk familiehund

Den ligner måske som udgangspunkt bare en muskelhund, men den er meget mere end bare det. Den er fyldt med kærlighed og elsker at slappe af med familien. Den har også gode sociale egenskaber og er kendt for at være meget loyal, følsom og venlig – også overfor fremmede.

Derudover er den meget populær for børnefamilier, da den er vildt god med børn. Den har en meget tålmodig personlighed og elsker at lege med børnene. Du skal naturligvis stadig sørge for at lære både børnene og hunden, hvordan de skal agere, når de leger sammen. Sørger du dog for at gøre dette, så får du en glad familiehund, som din børn kan vokse op sammen med.

Motion og stimulering når du har en Staffordshire Bull Terrier

En Staffordshire Bull Terrier kan godt bo i lejlighed, så længe du tager den med ud og giver den rigeligt med motion. Den foretrækker dog naturligvis at bo i et hus med adgang til en stor have. Hvis du lukker den ud i haven, så er det vigtigt at sørge for at have havnen godt og solidt indhegnet. En Staffordshire Bull Terrier elsker nemlig at grave og at stikke af, så det skal du være opmærksom på.

En Stafford Bull Terrier kræver rimeligt meget motion. Du skal som minimum gå lange ture med den 2 -3 gange dagligt og gerne foretage mentalt træning. Løber eller cykler du meget vil din Stafford Bull Terrier meget gerne med ud. Derudover er det også en meget intelligent hunderace, som godt kan lide at blive mentalt udfordret

Opdragelse af din Staffordshire Bull Terrier

Det er specielt de første fire måneder der er vigtige for denne unikke hunderacer. Disse måneder vil nemlig være meget afgørende for hvordan hunden bliver, når den er fuldvoksen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at socialisere hunden. Det gør du ved at introducere den til så mange hunde og mennesker du kan. Målet er at skabe en afbalanceret hund, som har haft mange gode oplevelser med forskellige hund og mennesker.

Sygdomme der kan forekomme for en Staffordshire Bull Terrier

Generelt er en Staffordshire Bull Terrier sund og rask. Den vil typisk leve et langt liv uden nogle sygdomsproblemer. Der er dog nogle sygdomme, som den er mere tilbøjelig til at få. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på disse, så du kan opdage dem i tide. Det er de følgende sygdomme du bør være opmærksom på:

 • Grå stær
 • Albuedysplasi
 • Hoftedysplasi
 • Posterior Polar Subkapsulære Kararakter
 • Hyperplastisk primærglas

Dog er det som sagt typisk en sund hunderace, som bliver mellem 10 – 16 år gammel.

Pleje af din Staffordshire Bull Terrier

Den er rimeligt nemt at pleje en Staffordshire Bull Terrrier. Dens pels er generelt meget nem at pleje og kræver næsten intet arbejde. Du skal dog naturligvis være forberedt på at sørge for tandpleje, at klippe negle og at holde øje med ørerne, da der kan være risiko for at der opbygges øreinfektion i den sød hunds øre. Når du klipper neglene, skal du være opmærksom på, at denne hunderace har blodårer der løber hele vejen ud i spidsen af neglene. Det er derfor vigtigt, at du er meget opmærksom på ikke at ramme disse blodårer, når du klipper Terrierens negle.