En Yorkshire Terrier er en lille hund med et short hjerte. Den har en kæmpe personlighed, hvilket betyder, at den kræver en smule træning, men derefter vil den være et loyalt og trofast familiemedlem. Den er en af de mest populære hunderacer under kategorien legetøjshunderacer. Hvis du er på udkig efter at udvide familien med en sød Yorkshire terrier, så er du kommet til den helt rigtige side. Vi har mange Yorkshire Terriers til salg og du vil uden tvivl kunne finde den perfekte hund til din familie her på siden. Nedenunder kan du læse mere om denne fantastiske hunderace.

Overordnet om hunderacen Yorkshire Terrier

 • Yorkshire Terrieren er blandt de mindste hunderacer i verdenen
 • Den har meget energi og er meget legesyg
 • Kan godt bo i lejlighed
 • Er er blidt og kærligt familiemedlem
 • Kræver opmærksomhed og vil gerne modtage en masse kærlighed af sin familie
 • Bliver oftest mellem 14 – 16 år

Den spændende historie bag hunderacen Yorkshire Terrier

Skotske arbejdere kom til England under den industrielle revolution for at arbejde i fabrikker og kulminer og her havde den hunde med som Clydesdale Terrieren og Paisley Terrieren. Disse hunde er rimeligt store og blev brugt til at fange gnavere i minerne og møllerne. I løbet af den tid de var i England, er de højst sandsynligt blev avlet sammen med andre små Terrier, hvilket så har resulteret i den fantastiske Yorkshire Terrier som vi kender i dag.

En Yorkshire Terrier er en fantastisk familiehund

En Yorkshire Terrier er en selvsikker lille hund, som har en stor eventyrlyst og gerne vil ud at opleve verdenen. Den er typisk en god familiehund, som nyder at være sammen med familien både på tur eller i sofaen til afslapning. Du vil nok lægge mærke til, at den kan følge efter dig dagen lang og følge med i hvad du går og laver. Den vil typisk også være meget udadvendt overfor fremmede og vil gerne deltage i alt hvad der foregår. På grund af hundens store personlighed er det også vigtigt, at du sætter klare grænser for den allerede lige fra du modtager den. På den måde får du en hund, som ved fra en tidlig alder hvad den må og ikke må. Det kan godt blive svært at lære den, når den er vokset op.

Yorkshire Terrieren er ikke anbefalet til børnefamilier, fordi den er så lille. Mange opdrættere vil foretrække slet ikke at sælge til familier, som har små børn. Det skyldes, at den nemt kan komme til skade på grund af sin lille størrelse. Hvis den kommer til skade, vil den føle sig truet og snappe fra sig, hvilket kan skræmme barnet eller i værste tilfælde inde i at barnet bliver bidt. Derfor er det som regel ikke en god ide med små børn og helt små hunde.

Motion og stimulering når du har en Yorkshire Terrier

Det kræver ikke specielt meget at stimulere en Yorkshire Terrier. En daglig gåtur vil typisk være fint og den nyder også at være aktiv indendørs, så at lege lidt med den indenfor kan også nogle gange hjælpe meget. Racen er nem at træne og det er en god ide, at bruge lidt energi på det, da det vil hjælpe meget med at gøre hunden lydig og afbalanceret.

Opdragelse af din Yorkshire Terrier

De første fire måneder af din Yorkshire Terriers liv er meget vigtige, da de har en stor betydning for hvordan hunden bliver som voksen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at socialisere hunden lige fra du får den. Det gør du ved at give den mange gode oplevelser med andre mennesker og dyr, så den lærer at fremmede ikke er farlige.

Derudover kan det naturligvis også være en god ide at tage den med til hvalpe- og hundetræning.

Sygdomme der kan forekomme for en Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrieren er en speciel stærk race, som sjældent bliver syg. Der er dog nogle sygdomme som den er mere tilbøjelig til at få, ligesom alle andre hunderacer. Det betyder ikke, at den får sygdommen, men blot at du skal være ekstra opmærksom på disse. Det er de følgende sygdomme:

 • Øjeninfektion
 • Tandkødsproblemer
 • Hypoglykæmi
 • Omvendt nysen
 • Progressiv Retinal Atrofi
 • Patellar Luxation

Generelt set er det dog, som sagt en sund hunderace, som du kan forvente bliver et sted mellem 14 – 16 år gammel.

Pleje af din Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrieren har en blød pels, som kræver noget mere pleje end så mange andre hunde. Det er vigtigt at børste pelsen dagligt og at give den et bad med shampoo på fast basis for at holde den ren. Efter den har fået et bad med shampoo skal den også have påført balsam. Efter hunden har fået et bad, er blevet børstet, og nu er tør, skal du samle håret på toppen af hovedet i en hårelastik.