Sikkerhed med en hund i bilen

Det kan være både hyggeligt, men også nødvendigt at have sin hund med på en køretur. Her fortæller vi lidt om, hvordan du bedst muligt får din bedste ven transporteret i bilen på en sikker og forsvarlig måde.

Lovgivning på området omkring hunde i bilen

Der er ikke en lov som dikterer, at du skal have din firbenede ven fastspændt i bilen. Du kan dog godt få en bøde, såfremt politiet vurderer at din hunds færden er til fare for dig som billist eller hvis den påvirker din kørsel. Selvom der ikke er nogen decideret lovgivning om at din hund skal være fastspændt i bilen, vil vi på det kraftigste anbefale dig at din hund altid er fastspændt. Hvis uheldet er ude, og din hund ikke er fastspændt kan både du og din hund komme alvorligt til skade.

Men hvorfor er det så vigtigt?

Lad os antage at du er på en køretur, hvor du kører med 50 km/t. På bagsædet sidder din hund på 25 kg. Pludselig er du nødsaget til at lave en brat opbremsning. Her risikere du at få din hund flyvende i nakken med en vægt på 600 kg.

Beregn din hunds vægt ved en brat opbremsning på 50 km/t:

Din hunds vægt * 24 = vægten hunden vil blive slynget rundt med ved en fart på 50 km/t.

Din hunds behov- gode huskeregler

Hvad din hund har behov for for en behagelig køretur afhænger af flere forskellige ting. Det afhænger i stor grad af din hunds størrelse, men også hvad den føler sig mest tryg ved. En lille hund kan typisk være i en autostol til hunde, som kan placeres på forsædet eller bagsædet af bilen. En lille eller mellem hund kan dog også spændes fast med en hundesele til forsædet eller bagsædet. Er det en større hund, skal den typisk være i bagagerummet i en transportkasse eller i et transportgitter. I må prøve jer frem for at finde ud af, hvad der er den bedste løsning for jer. Det er dog bedst at vænne hunden til at køre i bil fra den er hvalp, så den vænner sig til det og lærer at det ikke er farligt. F.eks. kan det være svært at lære en voksen hund, at den skal lukkes inde i et bur. Dette vil den typisk ikke føle sig tryg ved, hvis den ikke har været vant til det tidligere.

  • Hvis i skal ud på en længere køretur, så husk altid vand og mad til din hund. Dette kan også gøre, at den nyder køreturen mere.
  • Hvis din bil holder parkeret over en længere periode i solen, er det vigtigt at huske på at den opvarmes. For at undgå dette, anbefaler vi at du køber et solnet til bilen. Et solnet gør at bilen og bilens bagagerum ikke bliver overophedet. I en overophedet bil kan din hund brænde sig og få en varm og ubehagelig tur.
  • Hvis du har en bil du er glad for og din hund skal ind og ud af bagagerummet ofte, kan det også være en god ide at investere i en kofangerbeskytter. Dette er typisk en bred måtte, som rulles ud over kofangeren. Den beskytter din kofanger for ridser og ødelagt maling, når din hund hopper ind og ud af bilen. De fås i forskellige varianter og størrelser.
  • Hvis du har en ældre hund eller en hund med ledproblemer, ledsmerter eller gigt kan den have svært ved at komme ind og ud af bilen. I disse tilfælde anbefaler vi at benytte en hunderampe, så din hund let kan komme ind og ud. En sådan rampe kan også benyttes til senge, sofaer og andre højder, som er besværlige for din hund eller bringer den i smerte. Den gør at din hund kan komme ind og ud af bilen med så få smerter som muligt.

Bedste produkter til at sikre din hund i bilen

Nedenfor kan du finde en oversigt over autohundestole, transportseler, transportkasser og transportgitre. Alle disse øger sikkerheden i bilen, når du har din bedste ven med på køretur og er nøje udvalgt. Du kan også finde kofangerbeskyttere, transportramper, gode mad og vandskåle, transportramper og solnet til køreturen, som gør turen mere behagelig for din hund eller som beskytter din bil. Og hvis du gerne vil beskytte din egen bil fra ridser anbefaler vi en smart kofanger beskytter, som denne.

For hurtig overblik over de forskellige udvalgte produkter der sikre din hund i bilen:

Hunde autostol / hundesæde

En hunde autostol er et vigtigt skridt for at sikre din hund. Den sikre hundens under transport, og kan samtidig benyttens som rejsetaske. Trixie hundebilsædet er en klassiker, som du kan se her.

Autostol fra Trixie sikre din hund under biltransporten. Læs mere om autostolen her.

Smart hundebælte / hunde sikkerhedssele

En sikkerhedssele til en hund fungerer på samme måde, som en sikkerhedssele til almindelige mennesker. En sikkerhedssele kan potentielt redde din hunds liv. Husk at vælge en der er crash-testet, som denne Kurgu Tru-Fit smart sikkerhedssele.

Når du vælger sikkerhedsele til din hund så sikre dig den er crashstestet som Kurgu Tru Fits du kan se her.

Transportkasse til hund

En transportkasse til hund er et hundebur der sikre din hund under transporten. Hundeburer findes i et vælg af afskygninger som den lidt mere eksklusive model under fra Artfex (link her) over til en mere budgetvenlig udgave fra Skudo du kan se her.

Hundebur kan sikre din hund under transporten. Se flere gode hundebure her.

 

Solafskærming til din hund i bilen

Et skyggetæppe kan sænke temperaturen i bilen markant, og dermed hjælpe din hund når du kører. Skyggetæppet er lavet i sølv mesh og kan bruges både i bilen til transporbure, hundehuset eller hjemme i privaten. Se mere her.

Solafskærmning kan også bruges hjemme i privaten og sikre din hund på varme sommerdage. Læs mere om produktet her.

Kommentarer

  • Natalia Nissen
    marts 24, 2021 ved 5:09 pm

    Må en lille hund på 4 kg der sidder i en hunde transport taske, sidder på skødet på et menneske, hvor sikkerhedsselen er rundt om mennesket og igennem stropperne på tasken ??

Tilføj en kommentar