Pas godt på dit kæledyr

Vi mennesker elsker at have kæledyr. Det er en dejlig følelse, at passe på et andet dyr. Og når man forsyner sit kæledyr med mad, logi og komfort, så vil det blive knyttet til en, næsten som en familie relation. For mange børn er det positivt at have kæledyr, især fordi man har godt af at opleve ansvar. Når man har et kæledyr har man nemlig ansvar for at passe på det.

Man skal sikre sig at det får den rette mængde at spise, at det bliver tilpas stimuleret, og at det holder sig raskt.

Kæledyr bruger ikke ord

Når vi selv har ondt et sted, eller fornemmer at noget er galt med vores helbred, så kan vi sætte ord på det, overfor os selv, vores forældre eller partner, eller overfor en læge eller sygeplejerske. Vi kan også sige, “av, min tand gør ondt!” Dette gør så vi effektivt kan få helbredsproblemer behandlet så hurtigt som muligt. Det giver os en stor fordel i forhold til andre dyr, som ikke har ord til at kommunikere når noget gør ondt eller føles galt.

Hvordan ved man, at ens kæledyr er sygt?

Da kæledyr ikke bruger ord for at fortælle en, at det har en smerte eller noget ubehag, så kan det være svært at vide, at det er sygt og har brug for at blive behandlet hos en dyrelæge. Dog kan man holde øje med andre tegn, fx. at det piver eller virker udmattet. Hvis dit kæledyr pludselig virker ekstra sløvt og sover meget mere end sædvanligt, så skal du være opmærksom. Især hvis det piver og eventuelt ikke vil lege som det normalt vil, så kan det være en god ide at kontakte en dyrelæge.

Ring til dyrlægen

Ved at ringe til en god dyrelæge, så kan du stille spørgsmål og få vejledning i, om dit kæledyr har brug for behandling. Det er nemlig bedre at være på den sikre side, når det kommer til ens kæledyrs helbred. Klik her for at komme ind på en dyrelægekliniks hjemmeside, der står nemlig også meget god information og mange gode råd.

Hvis man handler tidligt på eventuel sygdom hos sit kæledyr, så vil der være større chance for at det er muligt at effektivt behandle kæledyret. Eventuelle helbredsproblemer kan nemlig godt udvikle sig, hvis de ikke bliver behandlet, og det kan være meget ubehageligt, både for dyret og ejeren.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar