Miniguide til at have hund med i bilen

Betalt indhold

Hvis du er en af de mange danskere, der elsker at tage deres pelsede ven med på tur, bør du læse denne miniguide.

Vi fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om sikker transport af din hund i bilen. Lige fra hvordan du beskytter din bil mod snavs og skidt, til at sikre at din hund er sikker og tryg under rejsen. Så spænd sikkerhedsselen og lad os komme afsted!

Et hundetæppe til bilens bagsæde er et must

Et hundetæppe eller et andet dækken er et must af flere forskellige grunde.

Den beskytter ikke kun din bil mod snavs og hår, men skaber også et behageligt sted, hvor din hund kan slappe af.

Når du vælger et hundetæppe, skal du sørge for at finde et tæppe, der har den rigtige størrelse til din bil. Du ønsker ikke, at det skal være for småt, da det dermed ikke dækker hele bagsædet. Omvendt skal det heller ikke være alt for stort.

Hund i bil

Billede taget fra bildeleshop.dk

Der findes mange bilsædetæpper til hund, der kan tilpasses individuelle behov. Det er f.eks. muligt at samle siderne, så din hund får en følelse af at være i et separat og trygt territorium. Det minder lidt om at være i et hundehus for hunden.

Et bilsædetæppe eller et andet dækken er et godt alternativ til bl.a. hundebure og hundetasker, idet hunden har langt mere bevægelsesfrihed. Dette er med til at sikre en mere tryg køretur for hunden.

Fælles for de fleste hundetæpper og dækkener er desuden, at de er lette at rengøre. I de fleste tilfælde kan det klares med en fugtig klud, ligesom en støvsuger vil kunne fjerne det værste hundehår og snavs.

Din hund bør fastgøres med en sele eller rem under kørsel

Det er både for din hunds og din egen sikkerheds skyld, at det er en god idé at fastgøre hunden på køreture.

I tilfælde af en ulykke vil en sele eller en rem hjælpe med at holde din hund på plads og forhindre, at den bliver kastet ud af bilen.

Det er også vigtigt at sørge for, at selen eller remmen er korrekt fastgjort. Den må ikke være for løs, da det kan få din hund til at glide ud. Hvis du bruger en sele, skal du sørge for at fastgøre den til en sikkerhedssele.

Hold regelmæssige pauser på kør-selv-ferier

Hvis du kører til udlandet med din hund, er det vigtigt at holde regelmæssige pauser. Det vil hjælpe dig med at holde fokus og undgå træthed. Og det giver naturligvis din hund mulighed for at strække poterne og få luft.

Når du holder en pause, skal du sørge for at finde et sikkert sted at holde ind til siden. Optimalt set skal det være på en rasteplads med et grønt område, hvor din hund kan løbe rundt og i samme ombæring få lidt vand.

Hold øje med din hunds velbefindende

Det er vigtigt at holde øje med din hund, mens du kører – ligesom du ville gøre med et lille barn. Virker hunden dehydreret eller på anden vis skidt tilpas, så tag affære med det samme.

Hvis du rejser i varmt vejr, skal du være ekstra forsigtig med ikke at lade din hund sidde for længe i bilen. Temperaturen i en parkeret bil kan blive meget høj, og det kan påvirke din hund markant.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar