Sådan får du din hund til at elske et bad

Mange hundeejere ved hvor svært det kan være, at få badet hunden. Den hopper modvilligt rundt i badet, gulvet er glat af sæbe og ejeren er ofte vådere end hunden. Men her er en liste med gode tips, som kan gøre det lettere for dig som hundeejer, at få badet din bedste ven.

Børstning af pelsen

Hvis du har en hund med en tyk eller lang pels er det en god ide, at børste hundens pels inden badet. På den måde undgår du at hundens pels bliver filtret i badet, hvorefter i sammen skal kæmpe en lang kamp for at få den redt ud igen. Vi anbefaler at du børster din hund igen, når dens pels er tør efter badet. Så får du fjernet alle de små, løse hår, og så vil den ikke fælde lige så meget.

Vandstyrken

Vi anbefaler at du benytter et håndholdt brusehoved, når du vasker din hund. Det gør det lettere for dig, at kontrollere situationen og få vasket din hund ordentligt. Vandstyrken må ikke være for høj. En for høj vandstyrke er både ubehageligt for din hund, men det er også rigtig højt. Husk at hunde hører op til 10 gange bedre end mennesker, så et højt vandtryk lyder meget højt for hunden, og det kan gøre den utryg.

Vandets temperatur

Vi anbefaler at du altid bader din hund i lunkent vand. For varmt eller for koldt vand er ubehageligt for hunden, og så sætter den ikke pris på at blive badet.

Shampoo

Mange kan fristes til at bruge en shampoo med masser af parfume til hunden, så den rigtig kommer til at dufte godt. Det må du ikke gøre! En hunds pH-værdi er ikke ens med menneskers, og derfor skal de bades i hundeshampoo og ikke menneskeshampoo. Hundeshampoo kan købes i mange afskygninger, og fås i både dyrehandler og enkelte supermarkeder.

Brug af shampooen

Det er vigtigt at du husker at massere hundeshampooen godt ind i din hunds pels og lader det sidde at trække. En god tommelfingerregel er at du skal lade shampooen sidde i din hunds pels i 10 minutter, for at det har den rette effekt. Derefter kan du skylle hunden ren.

Hundens øre og øjne

Hundens øre og øjne er meget sarte, og dem skal du derfor være meget opmærksom på under badet. Hunde synes at det er meget ubehageligt at blive skyllet i hovedet med vand, så derfor anbefaler vi at du i stedet dupper din hund i hovedet med en våd klud eller et vådt håndklæde. Husk at bruge lunkent vand.

Hav håndklæderne klar

Et badeværelsesgulv kan godt blive meget glat, når det er vådt, og din hund kan nemt miste fodfæstet på det glatte gulv. Vi anbefaler derfor, at der ligger et håndklæde klart, som din hund kan træde ud på, så den ikke falder. Få samtidig tørret din hund godt og grundigt, så den ikke svinger pelsen og alt bliver vådt.

God badelyst

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen kommentarer
  • Tilføj en kommentar